Žymos

, , ,

Po labai ‘linksmų’ nuolatos lietingų dienų, bet kokie saulės spinduliai mane džiugina.

Tinkami saulės spinduliai. Jei galima taip išsireikšti.

Vekykų ryto spinduliai.

Trumpam padariau pertrauką, per kurią visiškai nieko negaminau. Į virtuvę net neėjau. Persijungiau prie kitų dalykų.

Bet štai šventė. Pas mane atsiranda proga išbandyti naujus receptus. Ir ne vieną, netgi keletą.

Bet pradėkime nuo to, kad…

Su šv. Velykom, brangūs skaitytojai )

Tęskime tuo, kad beabejo tokiai ypatingai progai, kaip Velykos buvo galima iškepti ir visą tortą. Bet.. aš nusprendžiau kiek kitaip.

Apsiribojau mieliniu, gerai visiems žinomu ir labai velykiniu kepiniu – boba.

Boba
Šaltinis: kepimo džiaugsmai

22 cm skersmens kiauravidurei formai:
100 g cukraus
6 valg. š. vasarošilčio pieno
1 pakelis džiovintų (7 g)/20 g šviežių mielių
500 g miltų
žiupsnelis druskos
5 kiaušiniai
250 g sviesto/margarino
100 g razinų
4 valg. š. romo
riebalų formai ištepti
40 g migdolų lakštelių
cukraus pudros apibarstymui

Dubenyje cukrų ir pieną maišyti su mielėmis, kol jos išsileidžia ( šviežias mieles ištrinti su dalimi skysčio ir uždengus šiltai palaikyti 15 min., kol atsiras burbuliukai ).
Miltus su druska suberti į mieles ir išmaišyti.
Vieną po kito į tešlą įmaišyti kiaušinius. Rankiniu plaktuvu tešla minkoma kol pasidaro tampri ir atšoka nuo dubens sienelių.
Sviestas supjaustomas gabaliukais, sudedamas į tešlą ir minkoma, kol tešla tampa vienalytė. Dubuo su tešla uždengiamas ir paliekamas 1 1/2 valandos šiltai, kad tešla padvigubėtų.
Razinos apšlakstomos romu ir uždengtos paliekamos, kad suminkštėtų.
Kepimo formą ištepama riebalais ir plonai padengiama migdolų lakšteliais.
Tešla išminkoma rankomis/plaktuvu ir įmaišomos razinos. Tešla dar 45 minutėm paliekama kilti šiltoje vietoje.
Miltuotomis rankomis iš tešlos padaromas ritinys ir įdedamas į formą, kraštus sugnybiant.
Palikti kilti 30 min.
Orkaitė – 175C.
Boba kepti ant vidurinio įtvaro 50-60 min., kol tamsokai pagelsta.
Išversti bobą ant grotelių, ataušinti.
Prieš patiekiant storu sluoksniu apibarstyti cukraus pudra.

Skonis: 8/10
Pati pluta yra kietoka ir traški, o boba viduje labai minkšta ir beabejo…visiškai netrupanti.
Bet tikėjausi kažko ypatingesnio.
Skonis pačio pyrago man pasirodė kiek blankokas. Prie arbatos neblogai, bet antrą kartą negaminčiau.

About these ads