Salotos su mėlynėmis ir pėlėsiniu sūriu
Salad with Blueberries and Blue Cheese

Arugulos salotų
mėlynių
avokado
pėlėsinio sūrio
migdolų plokštelių

Medaus aguonų padažui:
alyvuogių aliejaus
aviečių acto
medaus
aguonų

Padažui: sumaišykite maždaug 1/3 stiklinės aliejaus, tiek pat acto, kelis šaukštus medaus ir nedidelę saujelę aguonų. Paragaukit. Jei reikia, skonius pareguliuokit.

Arugulą sumesti į salotinę, sudėti mėlynes, plonai pjaustytą avokadą, sutrupintą sūrį ir migdolų plokšteles. Viską gerai sumaišyti su užpilu ir patiekti.

Skonis: 10/10

Neapsigaukit – nors ingredientų ir ne per daugiausia, bet skoniai stiprūs ir ryškūs. Kaip reta patiko: arugula prarado kartumą, mėlynės puikiai kontrastuoja su pėlėsiniu sūriu, migdolai – traškūs, o avokadas tarsi sugeria ir apjungia visus skonius. Tikras komandinis žaidimas.

Įdomu mėginti su įvairių “vaisinių” skonių actais (“Aliejuje” nemažai rasit), o netoleruojantiems pėlėsinio sūrio siūlau keisti ožkos.

About these ads