Pyragaičiai su karamele, riešutais ir šokoladu
Chocolate, Caramel and Peanut Slice

sviesto formai
190 g savaime kylančių miltų
70 g rudojo cukraus
120 g sviesto

skardinės (395 g) saldaus kondensuoto pieno
70 g rudojo cukraus
60 g sviesto

150 g nesūdytų, kepintų žemės riešutų
300 g juodojo šokolado
80 ml riebios grietinėlės

Orkaitė – 180C. 13×30 cm formą ištepti riebalais.
Sumaišyti miltus, cukrų, supilti tirpintą sviestą. Iš tešlos “sutrombuoti” paplotį į formos dugną ir kepti apie 20 min.

Karamelei kaitinti kondensuotą pieną su cukrum ir sviestu, kol masė sutirštės (apie 8 min), bet jokiu būdu neužvirti. Karštą karamelę supilti ant pagrindo ir orkaitėje kepti apie 15 min. Palikti bent jau valandai ataušti.

Ant karamelės suberti riešutus. Šokoladą ir grietinėlę ištirpinti iki vienalytės masės, supilti ant riešutų. Šaldytuve stingdyti porą valandų.
Supjaustyti norimo dydžio kvadratėliais.

Skonis: 9.5/10

Jie turėtų užtikrinti saiką, mat yra gan saldūs. Netgi manau, kad žiupsnelis druskos ant šokolado, o gal ir karamelės – būtų labai nebloga idėja.
Šiaip – juokingai paprastai padaromi, bet įspūdį paliekantys “šokoladukai”. Snicker’s tipo. Pageidautina ir siūloma valgyti su karšta, nesaldžia arbata, kuri užtikrina jų tirpimą.

About these ads