Sluoksniuotos tešlos užkandėlės.

Kiaušinienė su prieskoniniais džiūvesėliais. Pasiteisinusi idėja vietoj skrebučio į kiaušinius įmaišyti paskrudintus duonos kubelius. Pamėginkit.

Kišas su varške ir pomidorais. Tikėjausi kažko mega labiau. Skanu, bet ne taip, kad gaminčiau dar kartą.
Pasvarstyčiau variantą su džiovintais pomidorais ir daugiau itališkų žolelių. Gal.

O toliau apie gerą sluoksniuotos tešlos maistą. Tikslas buvo paparastas: išbandyti keletą derinių. Truputis to, truputis ano. Pasirinkau keletą kiek užsigulėjusių receptų ir vat. Prašom.

CAM00007

Daugeliui puikiai pažįstami pyragėliai su pomidorais. Nusprendėm, kad skanesni šalti, nors, apskritai, palyginus su ožkos sūrio deriniais, šie keliavo į garbingą trečią vietą.

Didysis lakštas buvo su ožkos sūriu ir figomis.
Su figų džemu kiek nespėjom, todėl pakeitėm persikų. Dabar apsižiūrėjus suprantu, kad ir citrinos žievelę pamiršau. Galiu užtikrinti, kad su figomis ir citrina šis ‘tartas“ keliauja į tartų olimpą ir moja daugeliui iš viršaus.
Eiga: lakštą plonai aptepkite figų džemu, uždėkite ožkos sūrio (švelnesniam efektui galite jį ištrinti su keliais šaukštais grietinėlės), pabarstykite rozmarinais, citrinos žievele ir trupučiu šviežiai maltų juodųjų pipirų. Iškepkite.
Mano patarimas: visgi suformuokite sieneles, kad sūris niekur nepabėgtų.

2013-03-02 15.19.12

Paskutinis bandymas buvo: ožkos sūris, alyvuogės ir šalavijas.Pikantiškesnis, nei ankstenis, bet irgi labai mega geras.
Eiga: supjaustykite sluoksniuotą tešlą kvadratėliais, uždėkite ožkos sūrio griežinėlį, truputį alyvuogių ir šalavijo. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Iškepkite.

Sluoksniuotos tešlos užkandėlės.

Parašykite komentarą