Varškės ir maskarponės pyragas.

s

Varškės ir maskarponės pyragas
Šaltinis: nežinomas

500 g varškės
2 apelsinų
4 kiaušinių
1 a. š. druskos
200 g cukraus
500 g maskarponės
400 g natūralaus jogurto
100 g kukurūzų miltų
60 g riešutų
2 v. š. cukraus pudros

Apelsinus nuplikyti, nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis.
Kiaušinių trynius išsukti su varške, apelsinų žievelėmis ir sultimis, cukrumi, maskarpone ir jogurtu.
Baltymus išplakti su druska, įmaišyti miltus. Atsargiai įmaišyti į maskarponės masę.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Pabarstyti smulkintais riešutais (arba migdolų drožlėmis), pabarstyti cukrumi ir įjungus griliaus funkciją, pyragą apskrudinti.
Ataušinti kambario temperatūroje ir bent jau keliom valandom dėti į šaldytuvą.

Skonis: 9/10

Čia išėjo tarpinis variantas tarp varškės apkepo ir BEVEIK sūrpyragio. Kaip varškės apkepui – perdaug švelnus, minkštas ir kreminis, kaip sūrpyragiui – perdėm varškė jaučiasi (nors kai kurioms kepyklėlėms tai netrukdo varškės pyragus sūrio vadinti).
Pyragas labai lengvas, gaivus ir su lengvu apelsinų prieskoniu. Gal ir teigčiau, jog nieko ypatingo, bet šiems karštiems orams – vietoje ir laiku.

Apsigauti nesunku, rikotos primena.

Varškės ir maskarponės pyragas.

2 komentarai “Varškės ir maskarponės pyragas.

  1. vilma sako:

    Ar tikrai nieko ypatingo? Man jis toks dailus ir receptas skamba tobulai. Niekad nesu varškės su mascarpone maišiusi kepamam pyragui. Bet labai gundo 😉 aš jį pasižymėjau ir ateity parašysiu savo nuomonę.

    1. Galvą pametu dė reto pyrago :). Matomai todėl, jog gana dažnai juos valgau.
      Objektyviai vertinant – tikrai geras. Ne per saldus, labai gaivus ir lengvas. Kiek esu kepus – rikotos primena. Manau, kad niekas nepasigailės jį išsikepęs, o kai kurie, gal ir į pastovų meniu įtrauks.
      Aš linkus neapsiriboti tiktai “skanu“. Man stogą rauti turi.
      Lengvai popiečio arbatėlei – idealus.

Parašykite komentarą