Pirmieji ledai.

 

Aš nuo šiol mėgstu rudenį. Ir ne dėl to, jog vos ne ant kiekvieno kampo kvepia naminiais obuolių pyragais, ne dėl to, jog vakarais geriamos karštos mėtų arbatos.

Tomis dienomis, kai saulė šviečia ir lapai iš tolo švyti įvairiausiomis spalvomis, net ir blogiausi dalykai tampa nebe tokiais jau ir baisiais. Akimirkos, kai man atrodo, jog neįmanomų dalykų nebus, ir kad iš viso, kad ir kas nutiktų, viskas tik į gerą. Mums seksis. Prižada man.

Grįžus namo suskamba ‘the script’.

Manau, kad kadangi turiu unikalią galimybę dabar nuo pat pradžių įvesti naujoves, tai kodėl gi to nepadarius. Visų pirma, kalbant apie maistą, bus skonio įvertinimas. Jei kažką gaminau, kas ir taip jau yra paskelbta internete, sėkmingai įdėsiu nuorodą ir bent jau trumpą komentarą apie išbandytą patiekalą. Rodos kolkas visgi. Jeigu yra kokių prašymų/pasiūlymų, prašom. Mielai viską išgirsiu.

Be to, galvoju padaryti blog’ą ne vien tik apie maistą. Gal kažkokių asmeniškumų, ar dar ko? O gal padarysiu atskirą puslapį tiesiog. Nežinau, kai bus ką pasakyti, tada ir bus matyti.

O mano pirmasis receptas čia bus……….beabejo saldus 🙂

Vaniliniai ledai su šokolado gabaliukais :

P1040315

Skonis : 8/10

Mano nuomone, ledai tikrai galėtų būti ne tokie saldūs, taigi kitą kartą gal tiesiog kiek sumažinčiau cukraus kiekį. Ir…vanilinius jie man neypatingai primena. Nepriskirčiau juos kuriam nors kitokiam skoniui, bet vanilės prieskonis neryškus. Gal dėl to, kad naudojau vanilinį cukrų?

  • Vanilės ankštis/pakelis vanilinio cukraus
  • 125 ml riebios grietinėlės
  • 250 ml pieno
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 115 g cukraus pudros
  • 100 g juodojo šokolado

Vanilės ankštį įpjauti.

Į puodą supilti grietinėlę, pieną, įmesti vanilę, ir ant silpnos ugnies užkaitinti.

Kiaušinių trynius su cukraus pudra plakti, kol masė pasidarys vientisa.

Į trynius plona srovele supilti verdantį pieną. Gerai išmaišyti, perpilti atgal į puodą ir ant mažos ugnies dar kartą užvirinti.

Kremą kaitinti kol pradės tirštėti. Perkošti per sietelį ir ataušinti.

Į atvėsusį kremą sudėti šokolado gabaliukus ir išmaišyti. Dėti nakčiai į šaldiklį.

P.S. Galite pasigaminti plonų, į tutelę susuktų vaflių. Į juos sudėti ledus ir skanauti 😉

P1040316

Šaltinis : ‘Kalėdų vaišės 2005’

Beje, savaitės bėgyje kepiau šiuos David Lebovitz keksiukus.

Taip, jie yra maloniai saldūs, taip jie pakankamai ilgai būna minkšti ir nesausi. Taip, jie sveikesni, negu tie, kuriuos mes valgome iš parduotuvės ar dažnai kepame namuose. Bet…man pratusiai prie ganėtinai ‘švarių’ konditerinių gaminių, jie tiesiog buvo, kažkas ne taip.

Reklama
Pirmieji ledai.

2 komentarai “Pirmieji ledai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s