Addicted.

Sausainiai su karamele, riešutais ir šokoladu.

P1040323

  • Skonis 10/10
  • Krapštymasis : yra

Tai garantuotai vieni skaniausių sausainių. Ganėtinai neįprasta namie gamintis tokius sausainius. Jeigu aš jums realiai pasakočiau kas tai per sausainiai, tai spėju, jog mano akyse užsidegtų ugnelės ir stengčiausi tai pateikti kuo skaniau. Bent jau šiandien stengiausi, kai jų net ragavus nebuvau.

Nei pridėsi, nei atimsi. Mano nuomone viskas netgi laaabai savo vietose. Šokoladiniai, bet laabai iš gerosios pusės. Su karamele ( taip, būtent tokia, kokia būna snickers, mars ir kituose batonėliuose ). Ir pienišku šokoladu ant viršaus. Jei netingit, paišykit groteles, galutinai įkalinkite karamelę sausainiuose. Jei noro nėra, tiesiog netvarkingai ‘pamakaluokite’ šaukštu virš sausainių, kad jie tiesiog pasidengtų netvarkingomis šokolado linijomis.

Prisipažinsiu, seniai jau nebuvau užkibus ant sausainių. Tikrai. Padarau, paragauju kas gaunasi ir užtenka. O dabar. Slėpsiu dėžę. Ne, ne nuo kitų :DD nuo savęs 😀

P1040321

Ar aš jums siūlau juos pasidaryti? Beabejo. Jie nuostabūs.

Ar aš jums siūlau juos pasidaryti? Jei laikotės dietos, ar šiaip stipriai ribojat saldumynų kiekį ( tarkim kaip aš, bet apie juos manęs tiesiog niekas neperspėjo), tai apsiribokit tiktai pažiūrėjimu į ekraną ir baigta. Pamirškit 😉

Juokauju. Pasidarykite sau mažytę šventę ir suvalgykite juos visus :DD

  • kiaušinis
  • 120 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 2 valg. š. pieno
  • 250 g miltų
  • 60 g nesaldžių kakavos miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 16 karamelinių saldainių
  • 3 valg. š. plaktos grietinėlės
  • 200 g smulkintų graikinių riešutų
  • 100 g pieniško šokolado

Kiaušinio trynį ir baltymą atskirti. Baltymą atšaldyti.

Sviestą sukti elektriniu plaktuvu apie 30 sek. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį, pieną ir dar kartą gerai išsukti.

Išmaišyti miltus, kakavos miltelius, druską. Suberti į sviesto masę ir gerai išsukti. Tešlą suvynioti į plėvelę ir laikyti šaldytuve 2 valandas.

Kiaušinio baltymą išplakti šakute.

Iš tešlos suformuoti 3 cm skersmens rutuliukus. Juos pavilgyti kiaušinio baltyme ir apvolioti riešutuose. Kiekvieno rutuliuko viduryje įspausti duobutę ( aš juos kiek suplojau, o po to dar įspaudžiau duobutes ).

Sausainius kepti ant kepimo popieriaus iki 180C įkaitintoje orkaitėje 10 min.

Karamelinius saldainius kaitinti su grietinėle kol masė taps vienalytė ir tąsi. Jos pripildyti į sausainių duobutes ir palikti atvėsti.

Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir juo apšlakstyti sausainius.

P1040330

Šaltinis : Virtuvės paslaptys

Išbandžiau štai šį spanguolių semifredo .

Skonis 9/10

Viskas kaip ir puiku, bet prie kiek retkarčiais kartokų spanguolių man dar reikia priprasti.

Reklama
Addicted.

11 komentarų “Addicted.

  1. nesuprantu, ką dariau ne taip :(( bet mano sausainiai jau po pirmos minutės “išplaukė“ ant kepimo popieriaus į blynus…. tiesa, aš juos vis tiek sulaisčiau karamele, supjausčiau kvadartėliais ir labai neblogi sausainiai išėjo 🙂 bet niekaip nesuprantu, kaip jie taip išsilydė – ar tiksliau, kaip neišsilydė tie, kur nuotraukose 😉

  2. Galvojau, galvojau, kas galėjo būti ne taip. Tiesą pasakius tai sunkiai nutuokiu. Gal per daug suplojai juos? Gal šiaip, per ploni buvo?
    Asmeniškai aš pirma dariau apvalius rutuliukus, kuriuos vos vos pamirkydavau vandenyje ( baltymą per klaidą išpyliau ), tada apvoliodavau riešutuose. Jau ant skardos jos vos vos suplodavau ( bet jų aukštis vistiek siekdavo 1.5-2 cm ), truputį įspaudžiau duobutes, suformuodavau sieneles ir kepdavau. Išėjo tokie, kaip nuotraukoje 🙂
    Gal jau supratai klaidą? )

  3. M sako:

    Atrodo dieviškai :))
    Be galo tokių norėčiau, tik iškilo vienas klausimas – kokius karamelinius saldainius naudoti? :))

  4. Naudojau paprastus karamelinius čiulptinius saldainius )
    ( Jei jau visai detaliai, tai pirkau Leader Price. Didelis pokas, pažymėtas eco+ ženklu ;D)

  5. Alma sako:

    kaip skanu čia turėtų būti…
    mano vaikas užsimanė sausainių su karamele… galvojau, kad tokių nėra… ir štai google paieška atvedė ten, kur aš dažniausiai būnu, kai ieškau kokio recepto 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s