Kavos tortas ( tiramisu variacija )

P1040346 

Tai….mmm…tiramisu variacija. Tarkime taip )

Nuoširdžiai, nežinojau kas iš viso išeis. Dar vakar ant papločių kremą ne tepiau, o pyliau. Taip ir įsivaizdavau, kaip atidarant formą viskas išteka. Bet…ne.Ne.Ne. Viskas per naktį sutvirtėjo. Ne iki tokio lygio, kad pjaustant jis netgi nejudėtų, bet jis ramiai stovėjo vietoje, niekur niekas netekėjo, ir tai buvo panašu į tortą/uką. Beabejo, para jis stovėjo šaldytuve.

Tikrajam tiramisu niekas neprilygs. Sutinku. Variacijos irgi neblogai. Ypatingai ši. Mascarpone pakeičiama liesa varške su mažai grietinėlė ir plaktais baltymais. Gaunasi puiki puri masė ir tortukas ne ką prastesnis.

Skonis 10/10

Gerokai primena tiramisu. Labai minkštas, tirpstantis burnoje, švelniai saldus.

Recepte nurodyta, kad reikia biskvitinio papločio, kurį horizontaliai perpjauti į dvi dalis. Galite parduotuvėje nusipirkti, galite išsikepti. Pati kepiau pagal SM forume rastą receptą ( ir spėju neklystu, sakydama jos jis buvo Sonatinos ). Paprasčiausias vanilinis biskvitas :

  • 3 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 1/2 arb. š. vanilės esencijos
  • 50 g miltų
  • 2 valg. š. krakmolo

Orkaitė – 170C.  Baltymus plakti kol suputos. Plakant po truputį suberti pusę kiekio cukraus. Išplakti iki standžių putų.

Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki vienalytės, šviesios ir kelis kartus padidėjusios masės, įmaišyti vanilę. Miltus ir krakmolą persijoti į trynius. Sudėti 1/3 baltymų, išmaišyti. Sudėti likusius baltymus ir išmaišyti. Tešlą supilti į formą ir kepti 20-30 min.

Padalinti į 2 dalis.

Patį receptą nusirašiau iš kažkokio rusiško žurnalo, todėl šaltinio šį kartą pateikti negalėsiu.

P1040347

Kavos tortas

  • biskvitinio papločio
  • 6 valg. š. migdolų likerio ( naudojau šokolado )
  • 3 arb. š. tirpios espresso kavos
  • 5 trynių
  • 100 g cukraus pudros
  • 200 g liesos varškės
  • žiupsnelis vanilino
  • 8 g želatinos
  • 4 valg. š. romo
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 3 baltymai
  • 2 valg. š. cukraus
  • 100 ml plakamosios grietinėlės
  • 2 pakeliai vanilinio cukraus

Sumaišyti likerį su kavos milteliais. Mišiniu sulaistyti biskvito paplotį ( padalintą horizontaliai į 2 dalis ).

Sumaišyti trynius su cukraus pudra, varške ir vanilinu. Išbrinkinti ir ištirpinti želatiną romo ir citrinos sulčių mišinyje. Įmaišyti į varškės masę.

Išplakti baltymus su cukrum, o grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Viską įmaišyti į kremą.

Paplotį įdėti į užsegamą formą. Ant papločio supilti pusę kremo, uždengti antru papločiu ir sudėti ant viršaus likusį kremą. Tortą pastatyti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandom. Prieš patiekiant tortą padengti kakavos miltelių sluoksniu. Pagal norą papuošti šokolado drožlėmis.

Išbandžiau šį spanguolių, imbiero ir obuolių ‘crumble’.

Skonis 9/10

Nieko ypatingo, bet crumble aš mėgstu.

Reklama
Kavos tortas ( tiramisu variacija )

2 komentarai “Kavos tortas ( tiramisu variacija )

  1. Asta sako:

    Oh, kaip aš mėėėgstu, ne ne, kaip aš dieeeevinu Tiramisu. Ir netgi visas tas jo variacijas, kuriose vis tiek daugiau ar mažiau tiramisinių užuomenų išlieka 🙂
    Ir, vaje, šitos nuotraukos… fantastika, tiesiog norisi paimti ir ištiesti ranką, ir… labai labai skaniai atrodo! 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s