Ne ta pomidorų sriuba

Jau seniai norėjau išmėginti pomidorų sriuba, todėl pamačius receptą knygoje ( bandau prisiminti kokioje , spėju ‘virtuvės džiaugsmai’ ) su ganėtinai apetetingai atrodančia nuotrauka kaip mat nusirašiau receptą.

Pomidorų sriuba su ryžiais 

P1040371

Skonis 8/10 ( o gal ir 7,5/10)

Šilta, ganėtinai soti ir skani. Puikiai valgosi atėjus namo papietauti, bet aš tikėjausi kažko ypatingo. Šiaip ne taip, pomidorų sriuba ( ir pirmoji ). Skonio norėjosi ryškesnio. Todėl, dar teks ieškoti TOS pomidorų sriubos. O ši pas mane neužsilieka.

O gal jūs žinote tokią pomidorų sriubą, kuri jeigu man nepatiktų, tai reiškia nebepatiktų jokia?

  • 2 svogūnai
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 250 g maltos jautienos ( reikėjo šiaip totoriškai paruoštos, bet prisipažinsiu, nelabai žinau, kaip tai padaryti )
  • 150 g pailgagrūdžių ryžių
  • 1 l pomidorų sulčių ( konservuotų (?????))
  • 1 arb. š. druskos
  • pipirų
  • 1 arb. š. kmynų
  • žiupsnelis cukraus, Kajeno pipirų
  • 2 valg. š. pjautytų petražolių ( teikiu pirmenybę bazilikui )

Svogūnus supjaustyti. Įkaitinti aliejų ir jame apkepti svogūną kol tampa skaidrus. Sudėti mėsą, suberti ryžius ir maišant kepti keletą minučių.

Supilti sultis, pasūdyti, pagardinti pipirais ir uždengus kaitinti ant silpnos ugnies 20 min. Baigus pagardinti cukrumi, Kajeno pipirais ir petražolėm.

Advertisements
Ne ta pomidorų sriuba

9 komentarai “Ne ta pomidorų sriuba

  1. Ryškesnio skonio sriuba gaunasi iš konservuotų pomidorų. Sutrinu blenderiu ir supilu. Dar būtinai pagardinu čili, be jų sriubai kažko trūksta. O kiek bandžiau ir viriau iš šviežių pomidorų, jų sulčių, nė viena nesužavėjo.

  2. Jurga sako:

    man atrodo, totoriškai, tai sukapoti mėsą reikia 🙂
    gal galima bandyt dėt paprikos, morkų ir su prieskoniais pažaist 🙂

    1. Dėl morkų tai ir aš galvojau, bet daugiau nieko nesugalvojau )
      Be to, ir internete neradau jokios totoriškai paruoštos maltos jautienos )
      Ačiū )

  3. Aš kažkada išmokau ir nebeverdu kitokios pomidorienės, panaši kaip jau aukščiau kažkas komentavo. Konservuotus pomidorus supjaustau, patroškinu su kepintais svogūnais ir česnakais, pipirais ir bazilikais. Tada užpilu sultimis nuo konservų ir sultiniu ir paverdu. Skonis geras, su teisinga rūgštele. Va dabar paskaičiau apie čili pipirus, manau, dar pagerėtų visas reikalas…
    O su ryžiais man pomidorienė taip pat skanu, bet pati viriau turbūt vos porą kartų kažką panašaus…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s