We have cookies.

COME TO THE DARK SIDE…WE HAVE COOKIES :>

Kokiais sausainiais jūs viliotumėte į tamsiąją pusę?

Ir taip, šis įrašas skirtas sausainiams.

P1040985

Sausainiams, kurių pavadinimas – meduoliai. Bet jie į meduolius absoliučiai nepanašūs.

Jie panašūs………..mmmmmmm……….į K..v…e…p…i…a..n…č..i..u..s.. Kalėėėėėėėdomis? Turbūt taip, bet viskas cinamono deka.

Jie kaip traškūs morengai ant vaflių paplotėlių, kurie vadinasi Meduoliai ‘Eliza’.

Pas mane jie neatrodė taaaaip įdomiai kaip paveikslėlyje. Matyt jie ten į miltelius migdolų nesumalė, o tik gerokai juos susmulkino. Bet man dėl to ‘širdies’ neskauda, nes jaučiuosi kaip nulį žinantis ‘maisto gamintojas’ kuris kažką gamino pirmą kartą gyvenime. Aš tiesiog pamilau jų netvarkingą išvaizdą, kas man atrodo miela, jauku ir tikrai matosi, kad sausainiai daryti namie.

Dar……… juos galų gale reikia tiesiog aplieti šokoladu ( žinot, tokias visokias linijas ir pan., kas netgi darosi labai linksmai. Ištirpinat šokoladą, įmerkiant šakutę ir pradedate ja makaluoti virš sausainių į visas puses ).

Ir dar, jie trupa. Galit pasidaryti atrakciją. Pamėgint perlaužti per pusę, o po to galite rankioti trupinėlius ir galų gale pasijausti, kad suvalgėte laaaaaabai daug sausainių :>

P1040967

Skonis : stiprus 9/10

Aš juk minėjau, kad ten maloniai kvepiantis cinamonas. Vafliukai, kuriuos pakeičiau ‘arbatiniais taleriais’, baltymų masė sumaišyta su maltais migdolais ir pagardinti citrusų žievelėmis. Viskas tiesiog puiku. Ar būtų puikiau jei būčiau dar ir šokolado pridėjus. Gal. Nors ne, turbūt kad tikrai būtų. Bet……šiandien aš tinginė. Beabejo, tiems kas pratęs prie paprastų trapios tešlos sausainių, tai yra ‘mmm…tai kažkas ĮDOMAUS’. Ne, tai ne įdomaus. Tai skanaus. O žinot kas už vis geriausia? Man šie morengai ( būtent masė tarp pačio viršutinio trapaus morengo sluoksnio ir talerio ) gerokai primena ‘Iki’ tartaletes su bruknėmis, morengais ir skrudintom migdolų plokštelėmis.

Meduoliai ‘Eliza’ ( 50 vnt. )

  • 300 g cukraus pudros
  • 3 baltymai
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė
  • 75 g susmulkintų citrusinių vaisių žievelės
  • 300 g maltų migdolų
  • 50 4 cm skersmens vaflių kepiniams
  • 100 g pieniško šokolado glajams

Baltymus plakti su cukrumi maksimaliu greičiu iki standžių putų ( apie 8 min. ) Šaukštu atsargiai įmaišyti cinamoną, žieveles ir migdolus.

Orkaitė – 150C.

Ant vaflių paskirstyti masę ( daug maž 1 su kaupu arb. šaukštelis masės vienam valiukui ). Sudėti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir kepti 20 min.

Ataušinti.

Ištirpinti šokoladą, ir su šakute aplieti meduolius. Laikyti sandariai uždarytose dėžutėse.

Šaltinis : ‘Kepimo džiaugsmai’

Reklama
We have cookies.

6 komentarai “We have cookies.

  1. Asta sako:

    Ten ta antroji nuotrauka, tai perlaužtas per pusę, ania? Žavinga 😀
    O atrodo jie tikrai simpatiškai, taip paprastai, bet kartu ir jaukiai, šiltai… 🙂

  2. žiupsneli, aš turiu NEREALAUS morenginio vyniotinio receptą – su migdolais. arba žemės riešutais, priklauso nuo nuotaikos .D

    tiesa, jis būna suvalgomas greičiau nei spėjamas nufotografuoti, tad.. 😀

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s