Mėsa.

Žinot ką nelabai mėgstu? Kotletus.

Turbūt mano nemeilė jiems prasidėjo nuo mokyklinių kotletų…žinot…MOKYKLINIAI KOTLETAI.

Ir šiaip aš vengiu kažkodėl tokių dalykų. Ir dar aš truputį vengiu maltos mėsos ( kalbu apie standartinę maltą mėsą kur yra maišyta jautiena ir kiauliena ).

Bet štai atsiranda išimtis.  

Mėsos apkepas su pievagrybiais ir špinatais.

P1040965

Skonis 8.5/10

Jei rimtai, tai gal netgi būtų 8.7 -8.8, nors kažkaip nemanau, jog tai reikšminga. Reikšminga tai, kad aš ganėtinai paprastai, skaniai ir lengvai papietavau. Todėl šiam maltos mėsos apkepui manau tikrai sakau taip. Gal jis čia ir nėra pavaizduotas savo gražume, be to ir per vidurį einančių grybų sluoksnio nesimato, bet tai garantuotai yra vienas iš geresnių maltos mėsos patiekalų.

Sloksniuotas kepsnys su špinatais ir grybais

  • 400 g maltos mėsos
  • 1/8 l grietinės ( 125 ml )
  • 1 kiaušinis
  • 4 valg. š. džiūvesėlių
  • druskos, pipirų
  • 150 g pievagrybių
  • 3 valg. š. sviesto
  • 300 g šviežių špinatų ( naudojau 100 g )
  • 2 valg. š. tarkuoto sūrio
  • muskato
  • 1 valg. š. aliejaus

Maltą mėsą sumaišyti su grietine, kiaušiniu, džiūvesėliais bei druska ir pipirais. Mėsos masę padalinti į 3 dalis. Formą patepti riebalais.

Grybus nuvalyti, supjaustyti griežinėliais, pakepti su sviestu. Špinatus nuplauti, trumpai ‘patroškinti’ su likusiu sviestu, pagardinti druska, pipirais muskatu ir įbėrus sūrio išmaišyti.

Kepimo formą iškloti viena mėsos dalimi. Sudėti grybus, kitą mėsos sluoksnį. Sudėti špinatus ir ant viršaus paskutinį mėsos sluoksnį. Viską kiek paspausti, aptepti aliejumi ir kepti ( aš kepiau uždengus folija ) iki 175C 50 min.

Šaltinis : receptinės kortelės

Reklama
Mėsa.

Vienas komentaras “Mėsa.

  1. Patikėk suprantu – aš irgi nemėgstu maltos parduotuvinės mėsos, o kad ir kaimiška – draugas mato su kokia kančia stačiomis ryju jo močiutės balandėlius…
    Aišku, gal kažkiek kitaip kai pats susimali :] Visai įdomus patiekalas, mano draugui patiktų, nes jis nieko ką gaminu beveik be mėsos nevalgo.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s