Party cake.

P1170415IMBIERINIS PYRAGAS
Šaltinis : ‘Velykų valgiai 2006’

Padui :
25 ( 5 cm dydžio )  imbieriniai sausainiai
1/2 stiklinės kepintų migdolų
3 valg. š. cukraus
4 valg. š. tirpinto sviesto

Kremui :
1/2 stiklinės plakamosios grietinėlės
200 g baltojo šokolado
700 g varškės kremo ( Rama/Philadelhia )
70 g cukraus
2 arb. š. vanilės ekstrakto
porą lašų migdolų esencijos
4 kiaušiniai
aviečių džemo (aptepimui)

Į smulkintuvą sudėti sausainius, migdolus ir cukrų. Sumalti. Sumaišyti su sviestu, sudėti į formą ir suformuojant padą suslėgti. Dėti bent jau 30 min. į šaldytuvą.

Grietinėlę kaitinti. Sudėti šokoladą ir maišyti iki vientisos masės. Ataušinti.

Varškę ištrinti iki gražios vienalytės masės. Sumaišyti su cukrumi, vanile, migdolų esenciją ir baltojo šokolado kremu. Įmaišyti kiaušinius.

Masę supilti ir formą statyti į didesnę formą su vandeniu. Kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 50 min.

Išėmus iš orkaitės ataušinti kambario temperatūroje ir per naktį palikti šaldytuve.
Apipjauti kraštus. Pakaitinti aviečių džemą ir juo aptepti pyrago viršų (mano siūlymas – apšlakstykite arba šalia patiekite).

Skonis 9/10

Jis labai geras, ir visi liko tiesiog pakerėti juo, ir dievagojosi, kad jei būtų likę, tai ir dar pavalgę būtų.

Sausainius galite naudoti imbierinius, o galite paprastus arbatinius ir pagardinti trupučiu malto imbiero kai malsit.
Vietoj varškės kremo tinka naudoti ir kefyro varškę (kefyrą nakčiai dėkit į šaldiklį, ryte iškrėskit į sietelį ir leiskit nuvarvėti. Turėsit kreminę varškę).

Party cake.

7 komentarai “Party cake.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s