Mano ‘amerikoniška’ favoritė.

Garantuotai, ši duona mane įkvepė pasidaryti didelį, dvigubą sumuštinį su sūriu, kokius filmuose valgo. Pirmą kartą gyvenime.

Nuo tada, kai išsisaugojau šios…pavadinkime ją ‘Amerikietiškos duonos’ receptą, taip ir norėjau ją padaryti. Rodos, kas čia ypatingo, elementari duona/batonas….bet……galvojau kaip ją iškepsiu, kaip ją paskrudinsiu.

Todėl ’52 skanioms savaitėms’ paskelbus duonos savaitę, nusprendžiau jog tai ženklas. Būtent, ženklas ) ( o jų mano gyvenime kartais tikrai pasitaiko, mat kartais esu tikra neapsisprendelė. Tarkim tada, kai reikia jogurtą pusryčiams, ar ledus desertui išsirinkti ).

Taigi grįžkim prie duonos.

JI FANTASTIŠKA.

‘Buttermilk Loaf Bread’

Skonis 10/10

Ji labai skani. Nesausa, beveik netrupa, laabai minkšta ( išliks net ir praėjus 3-4 dienom ). Ach ta duona…

  • 3 1/2 stiklinės duonos miltų
  • 2 arb. š. druskos
  • 1 stiklinė šaltų pasukų ( galima naudoti kefyrą )
  • 1/3 stiklinės verdančio vandens
  • 2 valg. š. ištirpinto nesūdyto sviesto
  • 3 valg. š. medaus
  • 2 1/4 arb. š. ( viena pakuotė ) sausų mielių

Įkaitinti orkaitę iki 200C. Pakaitinti 10 min. ir išjungti. ( Šio etapo nedariau ).

Dubenyje ( mikseriu su tešlai maišyti skirtu antgaliu ) sumaišyti miltus ir druską. Kitame inde sumaišyti pasukas ir vandenį. Sudėti sviestą, medų ir mieles. Mikseriu maišant mažu greičiu miltus po truputį supilti skystą masę. Kai masė sulips, įjungti mikserio didesnį greitį ir ‘maišyti’ kol masė taps ganėtinai glotni ( katkartėmis sustabdyti, ir rankomis atlipinti nuo indo sienelių. Procesas turėtų užimti apie 10 min. ). Tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus ir greitai suformuoti tešlos ‘gniutulą’.

Tešlą įdėti į lengvai aliejum išteptą indą. Tešlos viršų taip pat lengvai aptepti aliejumi. Uždengti maistine plėvele ir dėti į šiltą orkaitę ( ant žemiausio įtvaro ) 50-60 min.

Iš tešlos suformuoti stančiakampį, po to susukti į ritinį ( kad įsitikinti, jog tešla gerai limpa su savimi ). Tešlą atsukti, kad siūlė žiūrėtų į viršų, ją sugnybti ( siūlę ) ir perkelti į aliejumi išteptą kepimo formą. ( Viso šito nedariau. Puikiai matote, kad tešlos paviršius pas mane nėra toks gražus, kaip tinklapyje, iš kurio paimtas receptas. Tai reiškia, jog aš tiesiog tešlą sudėjau į formą. )

Formą uždengti plėvele ir palikti šiltoje vietoje 20-30 min., pakilti. Orkaitę įkaitinti iki 180C. Orkaitės apačioje pastatyti indą. Užvirinti 2 stiklines vandens.

Nuo formos nuimti plėvelę, kaip mat pašauti į orkaitę. Tuo pačiu metu, verdantį vandenį supilti į apačioje esančią orkaitę. Kepti 40-50 min., kol duona iškeps. Duoną išimti iš formos ir ataušinti ant grotelių.

Vertimas nėra 100 proc. tikslus, bet stengiausi. Neabejokite, kad bent jau visi nurodymai, pagal kuriuos aš dariau, čia tikrai yra išvardyti )

Reklama
Mano ‘amerikoniška’ favoritė.

14 komentarų “Mano ‘amerikoniška’ favoritė.

  1. sima sako:

    Neversk. Visi turim žodynus. Paprasčiausiai pačios receptai lyg LT kalba publikuojami, tai ir aš ,,pripratus,, juos matyti gimtąja kalba. Daugelis moka lenkų, prancūzų, rusų, ispanų ir tikrai ne visada anglų.

  2. Diana sako:

    Na šiaip, duoniniais miltais, kiek žinau, yra laikoma kvietinių miltų atmaina.
    Jie truputį sunkesni, ir turi daugiau gliuteino.

    Asmeniškai aš, tiesiog naudojau 550D tipo miltus.

  3. Alma sako:

    ačiū už atsakymą 🙂 dar skaičiau, jog tai kvietiniai pirmos ar antros rūšies miltai, 812D… 🙂 šiandien iškepiau savo pirmą labai paprastą duoną, kiek su pyragais galima 🙂 o kepti norisi…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s