Lovely thing.

Tai garantuotai vienas geriausių nekaloringų desertų. Taip, taip, taip.

Aš iš viso neplanavau jo daryti. Tiesiog pamačiau, kad šaldytuve stovi puspilnė pakuotė pasukų. Pradėjau žiūrinėti, kaip gi ją būtų galima panaudoti ir visai netyčia užkliuvau už šio deserto. Žiūriu, šitas, šitas, viskas yra, taigi kimbam į darbą.

ŠALDYTAS CITRININIS IR IMBIERINIS JOGURTAS

Šaltinis : Virtuvė nr.6, 2009′

  • 1/4 stiklinės vandens
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1/4 stiklinės skysto medaus
  • 2 arb. š. trintų imbierų ( kaip supratau – tarkuotų )
  • 1 stiklinė jogurto
  • 1 stiklinė pasukų
  • 1/4 stiklinės citrinų sulčių
  • 1 arb. š. šviežiai trintos ( tarkuotos ) citrinos žievelės

Vandenį su cukrum, medum ir imbierais užvirinti. Virti 2 min., kol ištirps cukrus. Perkošti ir ataušinti. Supilti jogurtą, pasukas ir citrinų sultis. Suberti citrinų žieveles. Masę sušaldyti arba ledų gaminimo mašinoje, arba metaliniame inde, vis pamaišant.

Skonis : 10/10

Man patiko, kad medaus, citrinos ir imbiero skoniai labai harmoningai susijungia į vieną ir desertą padaro šaltą bei saldžiai apyrūgštį. Man patiko, akd net ir sušalus, masė nepavirsta į ledo luitą o išlieka netgi minkštoka, gerokai primindama ne ledus, o šerbetą. Tokiu atveju, pradedant šaukšteliu kabinti desertą, nereikia laukti, kol burnoje pradės tirpti kokie nors ledo gabaliukai. Desertas intensyvaus skonio ir puikiai tirpstantis burnoje. Visi skoniai tiesiog ‘padengia gomurį’.

Reklama
Lovely thing.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s