The one, the best.

Pirmasis mano patiekalas buvo pyragas. Pirmuoju jos patiekalu tapo pyragas.

Taigi susipažinkite su mano 10-mete seserimi, kuri šiandien iškepė patį pirmą savo kepinį.

Na taip, kodėl gi nesukrėtus indelio nutellos, šokolado, riešutų į vieną masę? O taip, nepamirškime dar viršuje šokolado bei grietinėlės glajaus ir nesmulkintų lazdyno riešutų ant viršaus…ir laukime rezultato.

Šokinėjau po namus, raginau eiti valgyti dar neataušusio pyrago. Mano raginimai apsiribojo mano pačios nutipsenimo ir atsipjovimo pirmojo gabaliuko. Pagalvojau, kad pyragas gali būti kiek sausokas, todėl pastačiau virintis vandenį arbatai. Nesulaukus paragavau pyrago……..

Nutellos pyragas
Nutella cake

6 kiaušiniai, atskirti
žiupsnelis druskos
115 g minkšto sviesto
indelis nutellos ( 400 g )
1 valg. š. Frangelico ( likeris )/vandens
100 g maltų lazdyno riešutų
120 g tamsaus šokolado, ištirpdyto

Viršui :
100 g lazdyno riešutų
125 ml plakamosios grietinėlės
1 valg. š. Frangelico/vandens
125 g tamsaus šokolado

Orkaitę įkaitinti iki 175C.
23 cm skersmens formą ištepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo.
Kitame dubenyje ištrinti sviestą su nutella, tada supilti likerį, sudėti kiaušinių trynius ir maltus riešutus. Sudėti ištirpidytą ir jau kiek atvėsintą tirpintą šokoladą ir išmaišyti. Dalimis sudėti išplaktus kiaušinių baltymus, atsargiai išmaišyti. Supilti viską į kepimo formą ir kepti 40 min.
Neskaldytus lazdyno riešutus paskrudinti karštoje keptuvėje, nuolat maišant. Nuimti odeles.
Į nedidelį prikaistuvį supilti grietinėlę, likerį ir sudėti smulkintą šokoladą. Kai tik šokoladas ištirps ir masė taps vienalytė, nuimti nuo ugnies, ir plakti, kol masė kiek atauš ir bus tinkama pyrago viršui.
Atvėsintą pyragą aplieti šokolado mase ir papuošti lazdyno riešutais.

Skonis : 10/10

Spėkit ką. Tai G-E-R-I-A-U-S-I-A-S šokoladinis pyragas kokį man tik teko kada nors valgyti. Jis fantastiškas. Kadangi mano sesuo nėra juodojo šokolado megėja, tai jį mes pakeitėme pienišku šokoladu, kas pyragui suteikė švelnumo. Jis toks drėgnas, toks kremiškai šokoladinis. Žiūrėjau į draugus, kurie įsidėdavo gabalėlį pyrago ir jų kramtymas tiesiog suletėdavo…ir aš jau žinodavau ką jie pasakys.

Reklama
The one, the best.

13 komentarų “The one, the best.

  1. Sparnuoti > manau tikrai neliksi nusivylusi )
    Duonosiržaidimų> drįsčiau prieštarauti. Manau kaip vaikui dar iš vis nieko negaminusiam, tai nėra kaip du kart du )

  2. Mademoiselle sako:

    Aš ir galėčiau pritarti, kad dešimtmetei tikrai nėra “kaip du kart du“. Kai pamenu save tokio amžiaus, abejoju ar galėdavau normaliai ką nors pasišildyt, jau nekalbant apie pasigaminimą… 🙂

  3. Paulina sako:

    Dievinu nutellą ir dievinu šokoladą, tad šis pyragas tarsi sutvertas man, būtinai artimiausiu metu pasigaminsiu :)))
    Tik vienas klausimas- kuo galėčiau keisti maltus lazdyno riešutus? Miltais? Ar tiesiog skaldytais lazdynais? 😉

  4. Būtinai lauksiu nuomonės, kaip pavyko ;))
    Jūsų vietoje aš keisčiau miltus, nes lazdyno riešutų gabaliukai man rodos kiek ardytų šokolado ir nutellos skonį. O taip, jis gaunasi labai vientisas ir niekas jam netrukdo ))
    Beabejo, tikrai geriausiai būtų malti riešutai, mat nutella juk yra šokoladinis riešutų kremas, tad pagrinde pyrage susijungia riešutai ir šokoladas, bet jei galimybės nėra tai taip, keisčiau miltais )

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s