Varge, varge…

Negeras dalykas yra vėlai vakarais gaminti.

Gaminti kai sutemsta. Nesvarbu, kad 17 val. jau tamsu. Nebegerai tada gaminti.

Arba skrudinti riešutus, nuo kurių po to tiesiog atsiplėšti negali.

Turim riešutholikų? Atsiliepkit )

Ir skanaujame šiandien Salted Cocoa Roasted (hazel)Nuts

Sūdyti, kakavoje skrudinti riešutai

  • 3 stiklinės riešutų ( naudojau mišinį )
  • 8 valg. š. sviesto
  • 2 dideli ( miiilžiniški )) kiaušinių baltymai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 valg. š. kakavos
  • 1 arb. š. druskos ( kosher salt )

Orkaitė – 160C.
Riešutus suberti į formą ir 10 min. skrudinti orkaitėje. Išimti.
Į formą sudėti sviestą ir keliom minutėm įdėti į orkaitę ištirpti.
Baltymus plakti, kol masė taps stangri, plakti beriant cukrų, iki standumo ( masė turi būti lipni ir blizgėti ). Atsargiai įmaišyti kakavą.
Riešutus sumaišyti su baltymais ir sudėti į sviestą. Skrudinti 10 min. Išimti, pamaišyti ir dar 10 min. skrudinti orkaitėje. Išimti, pabarstyti riešutus druska, pamaišyti ir dar 10 min. dėti į orkaitę.
Kai ištrauksite riešutus, sviestas turi būti susigėręs, o riešutai apskrudę. Išimti formą, ataušinti.
Laikyti sandariai uždarytus.

Skonis : 10/10

Be abejonės. Tikras ‘addiction’ ir ‘non-stop’ valgymas. Aš visada užkimbu ant džiovintų vaisių ir meduje skrudintų riešutų. Užkibau ir ant šių.

O taip kokie jie skanūs. Ne tokie saldūs, kaip meduje skrudinti, bet švelnaus, vos sūraus šokoladinio skonio. Traškūs.
Varge, varge…

Advertisements
Varge, varge…

4 komentarai “Varge, varge…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s