Kalėdos ir dėžučių turinys.

Viskas turbūt turėtų prasidėti nuo to :

SU ŠV. KALĖDOM, mieli skaitytojai 😉

… O tai, kas skaudino, palikime į niekur –
Atgimkim vėl su viltimi gražia
ne tam, kad per gyvenimą skubėt vien priekin,
O tam, kad nešt didžiulę meilę širdyje…

Jaučiuosi, tarsi baigėsi šioks toks maratonas. Viskas iškepta, viskas supakuota, beliko tik išdalinti, kas yra pati maloniausia dalis )

Sakau žmonėms nuoširdžius komplimentus, dovanoju dovanas, kurių ieškojau su kantrybe ir viltim, kad jos tikrai pradžiugins žmogų )

Ir eilinį kartą, dovanos draugams tai buvo – skanumynų dėžutės ), taigi šiame įraše apžvelgsim jų turinį, o kituose pateiksiu ir kitus ( ne dėžučių ) kepinius )

Ir pradėsime nuo Olive Oil Chocolate Chip Cookies

Pas mane jie tapo ne visai Chocolate Chip, bet labiau Chocolate Pieces Cookies, nes…….vietoj šokoladinių traškučių naudojau paprastus šokolado gabaliukus. Ir sausainiai vistiek iškepė.

Beabejo, norint visiškai amerikietiško varianto, bet Chocolate Chip neapseisite, kurių galima įsigyti ( jei neklystu ) ‘Presto’ parduotuvėse. O kol kas sukames ką turim )

ALYVUOGIŲ ALIEJAUS SAUSAINIAI SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS

  • 2 1/4 stiklinės miltų
  • 1 1/2 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. sodos
  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus ( extra virgin )
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 3/4 stiklinės rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1-2 valg. š. pieno
  • 1 stiklinė šokolado traškučių

Orkaitė – 180C.
Sumaišyti miltus, druską, sodą.
Sumaišyti cukrų, alyvuogių aliejų ir vanilę. Įmaišyti kiaušinius. Dalimis įmaišyti miltus. Supilti pieną. Įmaišyti šokoladą.
Iš tešlos padaryti rutuliukus ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 10-12 min. Ataušinti ir nuimti nuo skardos.

Skonis : 9.5/10

Beabejo, chocolate chips čia nepamaišytų, nes jie visai nemažo dydžio ) Sausainiai skanūs ) truputį jaučiama druska, po to pereina į malonu saldumą su burnoje tirpstančiu šokoladu. Sesuo tiesiog pamilo šiuos sausainius.

Toliau Chocolate brownie , kuriuos iškepiau kaip keksiukus.

Skonis : 9/10

Keksiukai drėgni ir minkšti, malonu užtikti vyšnią, kas šokoladinį kepinį jau padaro truputėli kitokį ir mažus šokolado gabalėlius, kurie čia ‘į temą’. Įspūdis geras.

Paskutiniai Halfway cookies

Pirmiausia juos užtikau pas Greedy Gourmand, po to nukeliavau į šaltinį, kurį pateikiau aukščiau.

PUSIAUKELĖS SAUSAINIAI

  • 2 stiklinės miltų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. sodos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 125 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g cukraus
  • 1 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai, atskirti tryniai nuo baltymų
  • 1 valg. š. vandens
  • 1 arb. š. vanilės
  • 360 g pusiau kartaus/pieniško šokolado gabalėlių

Orkaitė – 180C.
Sumaišyti miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius.
Kitame dubenyje ištrinti sviestą su cukrum, 1/2 stiklinės rudojo cukraus, lengvai išplaktais kiaušinių tryniais, vandeniu ir vanilę. Dalimis sudėti miltų masę.
Masę sudėti į riebalais pateptą stačiakampę kepimo formą, suspausti. Apibarstyti šokolado gabalėliais.
Kiaušinių baltymus išplakti su 1 stikline rudojo cukraus iki standžių putų. Paskirstyti morengus ant šokolado ( morengai turi dengti visą paviršių ), uždengti kepimo popieriumi, kad jis liestusi su morengais ir kepti 20-25 min. 
Nuimti popierių, ataušinti ir supjaustyti gabaliukais.

Skonis : 10/10

Puikūs sausainiai. Ganėtinai saldūs, bet tikrai puikūs. Trpai apačia, neplonas pieniško šokolado sluoksnis ir traškūs, bet kiek tasūs morengai.
Puiki kombinacija )

 

Ir visa tai dar nepabaiga ‘Kalėdinių kepinių’ )

Reklama
Kalėdos ir dėžučių turinys.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s