Pavlova.

Juokinga, bet turbūt atsiras mane suprantančių, kai vaikštai iš kampo į kampą, ir galvoji kokį gi skanėstą padarius Naujiems metams.
Problema tai tame, kad visko daug, o išsirinkti kažką vieną – …

Pavlova su spanguolėmis.
Šaltinis : Pavlova su spanguolėmis

340 g spanguolių
1/2 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės vandens
1 vanilės ankštis, perpjauta išilgai

1 stiklinė grietinėlės plakimui

4 kambario temperatūros baltymai
2 arb. š. krakmolo
žiupsnelis druskos
1 arb. š. acto
1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės cukraus pudros
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto

Spanguoles sumaišyti su cukrumi, vandeniu. Įmesti vanilę, viską užvirinti ir virti maišant 5 min. Ataušinti.
Orkaitė – 180C.
Baltymus mikseriu plakti su krakmolu, druska ir actu, kol pasirodys putos. Greitį padidinti, ir beriant cukrų plakti iki standžių putų ( apie 5 min ). Greitį sumažinti, sudėti cukraus pudra, vėl greitį padidinti ir dar plakti apie 5 min., iki labai standžių ir blizgančių putų.
Baltymus iškrėsti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Paskirstyti baltymus po 23-24 cm skersmens apskritimą taip, kad šonai būtų kiek aukštesni nei vidurys. Statyti į orkaitę, temperatūrą sumažinti iki 120C ir džiovinti baltymus 1 valandą. Ataušinti.
Išplakti grietinėlę su 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto.
Į morengo vidurį sudėti grietinėlę, o ant jos – spanguoles.

Skonis : 10/10

Tekstūra labai lengva, morengas tirpstantis burnoje, todėl neapkrauna skrandžio.
Saldumas man irgi pasirodė labai tinkamas ir puikiai derantis su saldžiai rūgštokomis spanguolėmis.
Definitely, yes.

Reklama
Pavlova.

5 komentarai “Pavlova.

  1. Indre > bus įdomu pamatyti ir tavąją pavlova 😉
    Egidija > skoniu jos čia irgi tiesiog nuostabiai tinka. Švelnus morengas, švelni grietinėlė ir ryškios spanguolės ( morengai su grietinėle tikrai nenublanksta )))
    Jule > matyt ne tik tavo ;D
    Aš stengiuosi mokytis į tai žiūrėti paprasčiau, daugmaž, ‘ai, kas paklius, tą ir darysiu’ ;D

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s