Marcipaniniai ledai

Kai ateinu sušalus, iki pilnos laimės dar ir ledų pasiemu.
Anomalija kažkokia.

Tik pamačius marcipaninius ledus, apsidžiaugiau kaip vaikas. Galvojau, kad nors ir retai marcipaną valgau, bet marcipaniniai ledai turi būti kažkas tokio. Turi būti.

Marzipan ice cream

Marcipaniai ledai

  • 650 ml riebios grietinėlės ( 35 proc. )
  • 350 ml riebaus pieno ( turiu omeny, kad ne 1 proc. )
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 170 g marcipano, supjaustyto 2-3 cm gabaliukais
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 80 g cukraus
  • 1/2 arb. š. migdolų ekstrakto

Grietinėlę, pieną ir druską užvirinti.
Marcipaną sudėti į smulkintuvą ( food processor ). Kai grietinėlės masė užvirs, paimti apie 1/2 stiklinės skysčio, ir supilti į smulkinamą marcipaną ( tam, kad gautųsi kremas ).
Sudėkite marcipano masę atgal į puodą su grietinėle ir virinkite toliau.
Tuo tarpu išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Plakant supilti grietinėlės masę, o po to ją vėl perpilti į puodą, kuriame prieš tai virinote.
Virinti toliau, kol masė taps 84C ( sako, kad mase turi pasidengti medinio šaukšto užpakalinė pusė ).
Iškart masę perkošti per sietelį į švarų dubenį, įmaišyti migdolų ekstraktą ir aušinti šalto vandens/ledukų vanolėje.
Šaldyti bent jau 4 valandas.

Skonis : 8/10

Ledai nėra per saldus, labai malonaus salstelėjusio skonio, o ir marcipanas, tai kažkas jau tokio.
Bet jie gavosi labai riebūs, kas man trukdo juos valgyti.
Sakau – ne.

Reklama
Marcipaniniai ledai

5 komentarai “Marcipaniniai ledai

  1. Asta sako:

    Kokie ledai! Mėgstu ledus, labai labai mėgstu, o šie atrodo neabejotinai verti nuodėmės – net labai riebios nuodėmės 😀
    O, sakyk, jie per riebūs skoniu ar tvinksėjimu galvoje “vajetau, koks tukinantis produktas, negalima, riebuuuu…“? 😀

  2. Nesiginčysiu )
    bet čia buvo kiek kitoks riebumas )
    Gomurys, tarsi sviesto plonu sluoksniu pasidengia, net jeigu ledų burnoje nebėra )
    Tai neteisingas riebumas, kuris net nežinau iš kur atsirado )

  3. Asta sako:

    >>> Gomurys, tarsi sviesto plonu sluoksniu pasidengia, net jeigu ledų burnoje nebėra

    Va šitoks riebumas tai man jau nepatiktų, ne ne… Nors va kai receptą perskaitau, vis tiek norisi lėkt į virtuvę 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s