Pyragas su vištiena ir ananasais.

Matyt jeigu tai yra pirmasis nesaldus pyragas kurį aš išsisaugau, tai jis tikrai to vertas.

Vištiena ir šoninė, bet pagardinta ananasais ir paprikom. Ir viskas išeina netgi labai neblogai.

Pyragas su vištiena ir kariu
Receptas rusų kalba

Tešlai :
80 g sviesto
200 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
2 arb. š. kario
1 arb. š. cukraus
2 valg. š. ananasų sulčių

Marinatui :
1 valg.š . augalinio aliejaus
3 valg. š. ananasų sulčių
1 šakelė ( 5 cm ) rozmarino
1 arb. š. paprikos miltelių
1 arb. š. medaus

Įdarui :
Vištienos krūtinėlė ( apie 250 g )
1 skardinė ( 280 g ) ananasų savose sultyse
100 g porų
150 g saldžios žaliosios paprikos
100 g šaltai rūkytos šoninės
100 g tarkuoto sūrio ( pvz. Emmental )
druska, juodieji pipirai

Sumaišyti visus ingredientus marinatui, supjaustyti vištieną, sudėti į marinatą ir palikti bent jau 30 min.
Sumaišyti visus sausus ingredientus tešlai. Sudėti pjaustytą sviestą ir trinant tarp pirštų suformuoti trupinius. Supilti ananasų sultis ir užminkyti tešlą.
Tarp plėvelės iškočioti tešlą ir ją įtiesti į sviestu pateptą 22 cm skersmens formą ( man tešla nesikočiojo, todėl subėrus trupinius į formą, viską gražiai sulipdžiau ). Dėti į šaldytuvą.
Supjaustytus porus ir papriką.
Šoninę apkepti iki auksinio atspalvio, išimti. Keptuvėje palikti 1-2 valg. š. riebalų ( likusius išpilti ). Sudėti vištieną, 2-3 min. kepti. Sudėti porus, papriką ir maišant kepti apie 4 min.  Pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Ataušinti.
Formą su tešla išimti iš šaldytuvo. Keliose vietose subadyti dugną šakute.
Įdarą sumaišyti su 1/2 tarkuoto sūrio. Įdarą sukrėsti ant tešlos, išlyginti. Užbarstyti likusiu sūriu.
Kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 35 min.

Skonis : 9/10

Kaip jau ir minėjau, tai pirmasis nesaldus pyragas kuris man patiko ir kurio receptą aš išsisaugau. Vištienos ir ananasų deriniui jau seniai jaučiu silpnybę. Paprikos, šoninė irgi savo vietas surado.

Advertisements
Pyragas su vištiena ir ananasais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s