Sveiki pietūs.

Kaip dėl tikrai skanios, šiltos ir tirštos sriubos dubenėlio pietums? Sriuba puiki tuo, kad joje gausu daržovių bei vištienos. Gerą skonį taip pat duoda ir prieskonių gausa, dėl kurių ingredientų sąrašas atrodo tikrai kiek bauginančiai ).

Vištienos ir daržovių sriuba
Šaltinis

1/4 stiklinės laukinių ryžių
3/4 stiklinės vandens
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas
3 česnako skiltelės, išspaustos
2 morkos, sutarkuotos
1 saliero kotas, susmulkintas
1 nedidelė cukinija, susmulkinta
1/4 stiklinės miltų
4 stiklinės vištienos sultinio
1 1/2 stiklinės pieno
3/4 arb. š. druskos
1/4 arb. š. juodųjų pipirų
1 lauro lapas
1/2 arb. š. džiovintų svogūnų laiškų ( pakeičiau krapais )
1/2 arb. š. džiovintų čiobrelių
1/4 arb. š. šalavijų
1/8 arb. š. muskato riešuto
3/4 arb. š. kario miltelių
2 stiklinės smulkintos vištienos ( virtos/keptos )
2 valg. š. pjaustytų petražolių

Mažame prikaistuvyje užvirinti vandenį, suberti ryžius, sumažinti ugnį ir virti apie 25 min., kol ryžiai išvirs. Nukošti, atidėti.
Puode ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų, bei sviestą. Sudėti svogūną, česnakus ir kepti kol suminkštės ( apie 15 min., nors tiek tikrai nereikia ). Sudėti morkas, salierus ir cukiniją bei dar kepti retkarčiais pamaišant apie 10 min. Sudėti miltus, apie minutę pakepinti ir sudėti išvirtus ryžius, supilti sultinį ir pieną. Sudėti visus prieskonius, išmaišyti, sumažinti ugnį ir virti sriubą apie 25 min., kol daržovės suminkštės ir sriuba sutirštės. Išimti lauro lapą, sudėti vištieną ir petražoles. Viską pakainti ir jau galima tiekti pietus.

Skonis : 9/10

Sriuba garantuotai likau patenkinta. Ji lengva, sveika ir skani. Būtent tokiems pietus aš visada teikiu pirmenybę. Be to, kaip jau ir minėjau, dėl prieskonių gausos, sriuba tikrai nėra blankaus skonio. Bet kokiu atveju, sakau taip )

Reklama
Sveiki pietūs.

2 komentarai “Sveiki pietūs.

  1. Šitą sriubytę ką tik suvalgėme. Tik petražolių neturėjau, ir šalaviją dėjau šviežią. Nu labai skani, labai turtingo skonio ir švelni sriuba, dar ant mūsų stalo būtinai garuos. 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s