Kiauliena paprikų ir pomidorų padaže.

Jei man leistų pasirinkti tarp saldumyno ir normalaus maisto, aš greičiausiai pasirinkčiau normalų maistą. Net pačiai keista. Anksčiau buvo kitaip.

Nesu dažnas kiaulienos valgytojas. Pagrindinė vartojama mėsa dažniausiai būna vištiena. Bet jeigu retai valgome, tai kodėl gi nepavalgius?

O jei rimtai, tai tiesiog šaldytuve buvo kiaulienos, ir aš tuoj pat puoliau ieškoti recepto, kur galėčiau ją pritaikyti.

Kiauliena paprikų ir pomidorų padaže
Šaltinis : receptinės kortelės ‘Greitai, lengvai, skaniai’

600 g kiaulienos pjausnių, pipirų
2 skiltelės česnako, 1 rozmarino šakelė
1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas
1 raudona saldžioji paprika ( sunku patikėti, bet jų tuo metu neradau )
3 ančiuvų filė
1 indelis pomidorų be odelės
1 valg. š. kaparėlių, pusė citrinos ( apie ją pamiršau )
1 valg. š. smulkintų petražolių
druskos, pipirų

Kiaulieną supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis ir apibarstyti pipirais. Smulkiai sukapoti česnaką, rozmariną. Sumaišyti su aliejumi ir malta saldžiąja paprika. Mėsos juosteles sudėti į marinatą ir palikti 1 valandai.
Nulupti ir kubeliais supjaustyti svogūną. Saldžiąją papriką perpjauti į dvi dalis, išimti sėklas, o puseles nuplauti ir supjaustyti šiaudeliais. Smulkiai sukapoti ančiuvų filė. Nupilti konservuotų pomidorų skystį ir pomidorus supjaustyti kubeliais.
Mėsą sudėti į didelę keptuvę ir apkepti ant kaitrios ugnies. Paskui į keptuvę suberti svogūnus, saldžiąsias paprikas, ančiuvus, pomidorus, kaparėlius ir dar šiek tiek pakepti. Uždengti keptuvę ir troškinti 25 min.
Paruoštą patiekalą apibarstyti tarkuota citrinos žievele ir smulkintomis petražolėmis, taip pat pagardinti druska, pipirais ir citrinos sultimis.

Skonis : 8.5/10

Patiekalas ganėtinai neblogas, ir pomidorai bei paprikos čia griežia pirmu smuiku. Kiauliena man pasirodė kiek per kietoka ir sausoka ( kai aš esu įsitikinus, jog iš jos tikrai galima išgauti minkštą tekstūrą ). Patys pietūs yra ganėtinai lengvi, tiek skonio, tiek pačios tekstūros atžvilgiu. O ir pagaminamas visai nesunkiai.

Reklama
Kiauliena paprikų ir pomidorų padaže.

Vienas komentaras “Kiauliena paprikų ir pomidorų padaže.

  1. Pigi Keulė sako:

    Šitaip geriausia ruošti jauntieną, nes kiauliena ne visiškai “sugeria“ tuos prieskonius, o ir kepinti reikia ilgėliau…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s