Inteligentiški vakarai.

Kalbant apie inteligentiškus vakarus.
Su sūrio pyragais ir taurėmis raudonojo vyno.

Gyvenu miltinių patiekalų valgytojų šeimynoje. Pyragai ir bandelės.

Ir šiaip nesveikas maistas.

Su tuom laikas baigti. Baigti, kol dar mano svoris ir formos manęs nejaudina.

Taigi štai, sūrio pyragas. Receptas, atsiprašau, bet tikrai nežinau iš kur. Taigi tikiuosi, kad tai nebus skaitoma kaip autorinių teisių pažeidimas.

Sūrio pyragas

2 1/2 stiklinės miltų
200 g minkšto sviesto
6 valg. š. grietinės
1/2 arb. š. sodos

2 lydyti sūreliai ( tie, kur po 100 g )
3 kiaušiniai
3 susmulkinti svogūnai

Tešlai išmaišyti miltus su margarinu. Sutrinti, kad būtų trupiniai. Sudėti grietinę, actu užgesintą sodą ir išminkyti tešlą. Padalinti į dvi dalis, bet kad viena būtų kiek didesnė negu antra.
Įdarui susmulkinti svogūnus ir juos trumpai apkepti. Išplakti kiaušinius, sumaišyti su svogūnais bei tarkuotu sūriu ( jis nelabai tarkavosi, todėl galite bet kaip susmulkinti ).
Formą ištepti riebalais, ir įkloti didesniąją iškočiotos tešlos dalį. Suformuoti sieneles. Supilti įdarą, išlyginti ir uždėti ant viršaus antrąją iškočiotą tešlos dalį. Kraštus suspausti, o viršų subadyti šakute.
Kepti iki 180C įkaintoje orkaitėje 30-40 min., kol gražiai parus.

Skonis : 7.5/10

Tešlos kiek per daug, įdaro kiek per mažai. Pagrinde tai ir kliuvo.Taip pat norėtusi, kad ir tešla turėtų nors kiek sūresnį skonį. Nors logiška, druskos juk nededam. Gamindami sūrio pyragą, juk visada tikimės ganėtinai ryškaus skonio. Čia tokio nebuvo. Įdare nepamaišytų dar kiek druskos, kitokių prieskonių. Galima ir papildomai ko nors įpjaustyti.

Reklama
Inteligentiški vakarai.

3 komentarai “Inteligentiški vakarai.

  1. as_paukstis sako:

    prie vyno taurės gal ir labiau žodis “bohema“ tiktų, bet inteligentija irgi nemaišo. 😉 viskas čia gerai. 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s