Keksas pusryčiams.

Nors ir būčiau viena iš pirmųjų, kurie sakytų, kad ne, užtenka miltinių, kekso kepti nereikia, bet…… Pažadas sau tiesiog neleido jo neiškepti, nes žadėjau jį jau seniai. Seniai, seniai. Ir tada aš nusprendžiau, kad tai bus pusrytinis keksas. Žinot, tokie, kuriuos patiekia ne progine švente, o ryte atsikėlus valgo su arbata. Taip, tai bus būtent toks keksas.
Toks jis ir išėjo. Tiesiog pusryčiams arba nuostabiai tinkantis ‘for lunch boxes’.

Keksas su graikiniais riešutais ir datulėm
Date – walnut sugar loaf

2 stiklinės pjaustytų datulių
1 arb. š. sodos
1 1/2 stiklinės virinto vandens
60 g nesūdyto sviesto
1/2 stiklinės cukraus + viršaus pabarstymui
2 valg. š. medaus
1 kiaušinis
2 stiklinės ‘whole meal flour’ ( naudojau rūpius kvietinius miltus )
260 g skrudintų ir smulkintų graikinių riešutų
1 arb. š. ‘allspice’ ( naudojau cinamoną, gvazdikėlius, muskatą ir kardamoną )

Sudėti datules į dubenį, sumaišyti su soda ir užpilti vandeniu. Palikti bent jau 10 minučių.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi. Įmaišyti medų ir kiaušinį,
Sumaišyti miltus su prieskoniais.
Pakaitomis su datulėmis ( ir vandeniu ) sudėti miltus į sviesto masę. Gerai išmaišyti ir įmaišyti graikinius riešutus.
Formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti visą masę į formą. Išlyginti paviršių ir jį apibarstyti cukraus granulėmis. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaiėje 45-50 min.

Skonis : 10/10
Mano pačios nuostabai, šis keksas tikrai vertas dėmesio.
Jis puikus valgant su arbata. Puikus ryte valgant su arbata, todėl jį priskirsiu, ne prie proginių, o prie…..pusrytinių keksų.
Datulės suminkštėja ir suteikia papildomo saldumo keksui. Graikiniai riešutai, kad ir kaip jų gali atrodyti daug iš pradžių, puikiai įsipaišo į šį keksą, susijungia į bendrą visumą, ir vuolia, turim keksą, kur daug graikinių riešutų ir juos reikia kramtyti. Bet tas kramtymas toooks malonus.

Advertisements
Keksas pusryčiams.

10 komentarų “Keksas pusryčiams.

  1. Juliana sako:

    Įdomus receptas – reikės išbandyti 🙂 Tik kilo klausimas – kokios naudojamos datulės? Džiovintos ar šviežios? Nes šviežios – toli gražu ne krizinis maistas….

  2. Nu nerealiai mėgaujuos Nolita keksu. Tik kramst, kramst..ir riešutų palaimoj randu save..jaučias puikiai ir muskatas, ir datulės taip smagiai, švelniai gomurį glosto.
    Ryt darban nešiu, kambariokės irgi teigiamai įvertino (wink) 😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s