Datulių ir graikinių riešutų keksas

7.30 jau šviesu.
O ryt jau pavasaris. Ryt jau pavasaris.

Žinau, kad ne taip seniai pateikiau vieną datulių ir graikinių riešutų kekso receptą. Ir štai……..dar vienas.

Datulių nebėr, todėl trečio jau nebesitikėkite )

Klasikinis datulių ir graikinių riešutų keksas
Classic date and nut bread

1 stiklinė verdančio vandens
1 stiklinė pjaustytų datulių
1 arb. š. sodos
2 dideli, kambario temperatūros kiaušiniai
1 3/4 stiklinės miltų
3/4 stiklinės rudojo cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. druskos
1/4 stiklinės minkšto sviesto/margarino
1 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinė smulkintų graikinių riešutų

Datules užpilti verdančiu vandeniu, išmaišyti su soda ir palikti kambario temperatūroje maždaug 20 min.
Plakant kiaušinius sudėti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, sviestą, supilti vanilę. I šią masę atsargiai įmaišyti datulių masę. Po to įmaišyti graikinius riešutus.
Supilti tešlą į riebalais pateptą formą ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.

Skonis: 10/10

Jeigu man reikėtų pasirinkti tarp šio, ir praeito kekso, nedvejodama rinkčiausi šį.
Mažiau datulių, mažiau graikinių riešutų ir labai švelniai saldi, kvapni ‘meduolinė’ tešla. Vien šio kekso kvapas ko vertas.
Neturiu prie ko prikibti.
Taip, taip ir dar kartą taip.

Advertisements
Datulių ir graikinių riešutų keksas

9 komentarai “Datulių ir graikinių riešutų keksas

  1. Juliana sako:

    Koks sutapimas, šiandien irgi atsibudau 7.30 (nors dažniausiai miegu iki 12), pasižiūrėjau į bundantį miestą, lėtai slenkančius žmones ir pagalvojau apie artėjantį pavasarį. Matyt, visų mintys sukasi apie JĮ 🙂
    Turbūt teks išbandyti keksą, nes pavasarį/vasarą, kai atsiras šviežių vaisių ir uogų, tikrai nesusiruošiu 🙂

  2. Hm hm hm…tai kaip čia dabar gaunas? Aš jau susipirkus riešutus, datules ir tik laukiu kada bus man proga ir laiko išsikepti, o Jūs dabar pateikiat dar vieną variantą..ir tiegiat, kad šis geresnis? Ir vėl paliekat mane apsisprendimo būsenoje,kurios bent jau šį kartą, norėčiau išvengti..hm hm..bet gal man vis vien prie pirmo varianto reikėtų pasilikti?a?

  3. Alma sako:

    aš irgi panašiai, turėjau graikinių riešutų ir datulių ir laukiau progos… todėl su nekantrumu ką tik išbandžiau šį variantą. darydama tešlą ėmiau žiūrėti kažkaip su įtarumu ir jau maniau, kad nepavyks… laikiausi produktų bėrimo eiliškumo – man keista rodėsi, jog sviestą reikia dėti po miltų 🙂 ar tikrai taip? ir dar visokių kliūčių – sviestas mikrobangėj ištirpo, rudojo cukraus neturėjau, vanilinės esencijos taip pat, dėjau cukrų paprastą ir vanilinį cukrų… keista, bet keksas pavyko 🙂 ir nepaisant to, jog viena pusė labai smagiai daug iškilo, o kita truputį mažiau, keksas labai skanus… bijau, kad antrą kartą kepsiu pagal šį receptą, nes datulių ir gr. riešutų dar yra… 🙂

  4. Onceuponapatisserie, žiūrint ko jūs norite iš kekso. Jei jus domina labiau ‘keksinis’ variantas tai siūlyčiau šį ) Yra ir kekso, ir datulių, ir riešutų.
    Pastarasis yra labiau graikniai riešutai ir datulės sulipinti minimaliu tešlos kiekiu, taigi jis nėra toks ‘pyragiškas’ kaip šis )
    Alma, tikria džiaugiuosi, kad receptu nenusivylėte )

  5. Nolita, na taip jau ir darysiu pagal jūsų pirmąjį variantą, nes labiau noriu riešutų ir nedaug miltų. Daugiau kramtymo -smagiau. Nors tikrai nebajoju šito kekso puikumu. Ačiūūū.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s