Suveikę riešutai.

Taip. Suveikė.
Ačiū, Jule.
Suveikė.

Cukruoti žemės riešutai
Candied peanuts

2 stiklinės (275 g ) žemės riešutų ( arba migdolų )
1 stiklinė ( 200 g ) cukraus
1/3 (75 ml ) stiklinės vandens
žiupsnelis jūros druskos
nebūtinai: cinamono, čili miltelių

Puode sumaišyti žemės riešutus, cukrų ir vandenį. Gaminti ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, kol skystis beveik išgaruos. Riešutai taps sausi, o cukrus pradės kristalizuotis ( riešutai pasidengs cukrumi, bet bus baltos spalvos ). Sumažinti ugnį ir nuolat maišant kaitinti toliau. Cukrus pradės karamelizuotis, apačioje susidarinės karamelė. Labai svarbu nuolat maišyti, kad riešutai pasidengtų apačioje susidarančia karamele ir nepradėtų svilti. Gaminti, iki gražaus auksinio atspalvio. Akimirką prieš baigimą apibarstyti riešutus druska ir, jei naudojama, cinamonu ar čili pipirais. Porą kartų viską išmaišyti, ir iškrėsti riešutus ant kepimo popieriaus ataušti.

Skonis: 10/10

Jie birūs, skanūs ir tiesiog…pritraukiantys. Medaus čia nėra, bet čia yra karamelė. O tai tikrai ne ką blogiau. Patys riešutai tampa saldūs, o nedidelis cinamono kiekis jiems suteikia tiesiog puikų kvapą.
Taip, taip ir dar kartą taip.

Suveikę riešutai.

7 thoughts on “Suveikę riešutai.

  1. ir aš tokių pasiskrudinau :)
    Dabar apsižiūrėjau, kad riešutų-cukraus proporciją ne tokią paėmiau, bet vistiek viskas čiki.
    Ačiū, Jule, ir nuo manęs,
    ir tau, Spice ačiū.

  2. Dovilė sako:

    Ką tik susitvarkiau darbo vietą, kuo puikiausiai pavyko. Dėjau cinamono ir vanilinio cukraus. Neapsakomai skanu. Aršiau nei parduotuviniai. :D

Parašykite komentarą

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s