Jogurtinis keksas.

Kaip dėl labai minkšto, švelnaus pusryčio kekso pusryčiams?
O jeigu jis yra pagaminamas tiesiog juokingai lengvai?

Pyragas su jogurtu
Šaltinis: ‘Kepimo džiaugsmai’

26 cm ilgio kekso formai:
200 g riebaus jogurto
240 g cukraus
240 g miltų
150 ml saulėgrąžų aliejaus
3 kiaušiniai
1 pakelis kepimo miltelių ( 30 g )
1 pakelis vanilinio cukraus
žiupsnis druskos
tarkuota 1/2 citrinos žievelė

Orkaitė – 175C.
Formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Visus ingredientus sudėti į dubenį ir plakti didžiausiu plaktuvo greičiu maždaug 5 min.
Tešlą supilti į formą, išlyginti paviršių ir kepti ant vidutinio arba apatinio įtvaro maždaug 1 valandą.
Ataušinus apibarstyti cukraus pudra.

Skonis: 10/10

Argi ne genialu, kad net nėra produktų tvarkos, jokių miltų sijojimo ir pan? Bet mes juk apie skonį.
Jis puikus. Ar dėl pakelio vanilės cukraus ir citrinos žievelės jis toks labai švelniai kvapnus, švelniai saldus ir iš viso minkštas bei tirpstantis burnoje. Tikra atgaiva.
Labai labai.

Advertisements
Jogurtinis keksas.

20 komentarų “Jogurtinis keksas.

  1. pie sako:

    panaudojau per mažą formą ir pyragas išvirto per kraštą. Skanus, tik kad atrodo, kaip bombą būtų prarijęs – su išvirtusiais šonais 🙂
    Kitą kartą būsiu nuoseklesnė.
    Tikiu, kad jis gali būti dar puikesnis!

  2. rūt sako:

    aš irgi per mažą formą paėmiau – 30x12cm. pyragas iš pradžių pakilo, ir kilo tiek, kad pusė jo išvarvėjo per šonus, po to likusi dalis susitraukė iki pusės aukščio. žodžiu, vaizdelis kaip po karo. palyginimas su bombos sprogimu irgi tinka. 😉

    kitąkart kepčiau pačioj didžiausioj turimoj formoj… o gal čia ne tame buvo bėda? gal pernelyg gerai išplakiau? 🙂

    bet dėl skonio priekaištų neturiu. 🙂

  3. vaja sako:

    Receptas pasirodė neblogas tai pabandžiau ir aš, šiaip gal visai nieko, bet kepimo miltelių tai tikrai per didelis kiekis,valgant labai jautėsi.. 😦

  4. Alma sako:

    šįryt taip norėjau kažko prie savo kavos be cukraus… kažko saldaus, minkšto ir kvepiančio. būtų puiku, jei realybėje tai dar derėtų ir su saiku. mintyse – dera 😀
    taigi – žvalgausi… norisi vėl kažką išbandyti naujo, na, tokio, kur labai pasiteisina ir kepsi antrą kartą neštis pas draugus, pavyzdžiui … 🙂 o jeigu labai ir nepasiteisina, tai visai mielai su šeimyna suvalgai, būtų miela, kad to gėrio užtektų kokioms trims dienoms… chmmm, kaip ir viską turiu, gal jogurto iki turgaus pabėgėt, kol visi miega… sugalvojau!

  5. Diana sako:

    Na aš labai tikiuosi, kad visi liks patenkinti kepiniu ir bus mielai suvalgytas ne tik su šeimyna, bet keptas antrą kartą ir nešamas kur nors 😉

  6. Aš iš panašios tešlos kepu keksiukus su vyšniomis arba mėlynėmis. Esu bandžiusi kepti keksiukus ir iš keksinės (sviestinės) tešlos, ir su pienu, bet jogurtiniai keksiukai man patys patys! Išbandysiu ir šį keksą. Ačiū už receptą. 🙂

  7. Rūta sako:

    Tikrai per daug kepimo miltelių, viskas išputojo, išlipo per kraštus, o centre liko duobė. Išmečiau viską, užmaišiau tešlą per nauja, dėjau 1 a.š. kepimo miltelių, ir iškepė normalus keksas. Beje, ant pakelio parašyta – kilogramui miltų, o čia 240 g.

  8. Lina sako:

    Gal dar kas uzsuks i si psl.ir man pagelbes kokiu patarimi, nes kepiau jau pora kartu simkeksa, viska dejau kaip parasyta isskyrus maziau cukraus ir kepimo milteliu ~2a.s., iskilo labai graziai ir dar graziau sukrito.. maisiau ilgai.. dureliu nedarinejau iki kol atauso.. o istraukdavau visai sukritusi.. 😦

    1. Priežastys gali būti kelios:
      – per daug kepimo miltelių. Gal pamažinti iki 1 a. š. ?
      – per ilgai maišėt. Tešlos permaišymas kartais gali būti priežastis to, kad pyragas sukrenta. Oro perdėm daug pakliūna.
      – Nežinau ar įtakoja, bet aš orkaitėje pyrago neaušinu. Išjungiu orkaitę, palaikau praviromis durelėmis apie 10 min. Keksą ištraukiu ir ataušinu formoje ant stalo.

      Labai tikiuosi, kad patarimais nors kiek pagelbėsiu 🙂

  9. Kristina sako:

    Džiaugiuosi atradusi šį receptá! Jis visada išgelbėja mane , kai reikia kažko greito ir kanaus:)
    Kepiau pagal jį jau daug daug kartù ir visada viskas pavyksta. Tik aisku, kaip ir buvo minėta, kepimo milteliu pagal receptá daugoka. Kai neturiu kepimo milteliù, dedu daugiau negu puse šaukštelio sodos. Puikiai iškyla ir nenusileidžia.
    Verta pabandyti įdėti ir riešutù/razinù..
    Dar net su kerobu bandžiau:) Žodžiu variantu pilna! Visada modifikuoju šità receptà pagal tai , kokius produktus turiu virtuvėje;)
    Skaniù visiems pyragù!;)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s