Omletas sluoksniuotoje tešloje.

Aš labai nuoširdžiai mėgstu kepamos sloksniuotos tešlos kvapą. Toks kiek sviestienis, bet toks malonus.

Ir sąžiningai ( aš pati savimi didžiuojuosi, tfu tfu tfu ), įsijungiu dokumentą ‘patys artimiausi’. Vienas iš trijų – omletas sloksniuotoje tešloje.

Taigi kimbam.

Truputis to, truputis ano. Įklojam, supilam, sudedam, užklojam ir dedam į orkaitę.

Pagrinde viskas buvo paimta iš rūtuliuko virtuvėje rasto recepto. Bet kadangi dariau vos vos su nedideliais nukrypimais, tai visgi parašysiu ir savo variantą.

Omletas sloksniuotoje tešloje

250 g sloksniuotos tešlos
1 vidutinio dydžio svogūnas
alyvuogių aliejus
5 kiaušiniai
250 ml ( 35 proc. riebumo ) grietinėlės
druskos, pipirų
1/2 parūkytos dešrelės
100 g šviežių špinatų

Sloksniuotą tešlą atšildom.
Svogūną susmulkinti, apkepti įkaitintame aliejuje.
Kiaušinius plakti supilant grietinėlę ir pagardinant druska ir pipirais.
Dalį sloksniuotos tešlos įkloti į formą ( naudojau 23 cm skersmens ), suformuoti sieneles.
Ant tešlos supilti kiaušinio plakinį, sudėti svogūnus ir susmulkintą dešrelę. Gražiai ant viršaus sudėti nuplautus ir nusausintus špinatus ir užkloti kita dalimi sloksniuotos tešlos. Šonus kiek apkamšyti ir pašauti į iki 180C įkaitintą orkaitę.
Kepti, kol gražiai paruduos ( arti pusvalandžio ).

Skonis: 10/10

Toks gėris, ir savimi aš taip didžiuojuosi. Nors belaukiant omleto, aš jau pradėjau doroti ir kitus valgomus dalykus…bet, paragavau ir tiesiog apsidžiaugiau. O po to atsipjoviau antrą gabaliuką ir dar pasidžiaugiau :D.

Pati sloksniuota tešla labai lengvos struktūros. Sotumui – dešrelės, sujungimui ir švelnumui – kiaušinių masė, o šiaip paivairinimui – špinatai.
Tikrai puiku.

Reklama
Omletas sluoksniuotoje tešloje.

Vienas komentaras “Omletas sluoksniuotoje tešloje.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s