Migdolų ir džiovintų slyvų kvadratėliai

Kam?

Tiem, kas mėgsta kiek sveikesnius pyragų variantus.
Tiem, kas mėgsta džiovintas slyvas.
Tiem……..kas mėgsta trupinius (?).

Pyragas su figomis ir migdolais
Šaltinis:  Kalėdų vaišės 2005

stiklinė smulkių avižinių dribsnių
1/2 stiklinės extra miltų
1/2 stiklinės aukščiausios rūšies miltų
1/2 stiklinės rudojo cukraus
1/2 arb. š. sodos
100 g sviesto
stiklinė smulkintų migdolų
2 stiklinės džiovintų figų/slyvų
stiklinė vandens

Avižinius dribsnius, miltus, cukrų ir sodą išmaišyti. Sutarkuoti atšaldytą sviestą ir maišyti, kol išeis trupiniai.
Suberti migdolus ir truputį paminkyti.
Figas užpilti vandeniu ir ant silpnos ugnies pakaitinti, kol užvirs. Ataušinti.
Formą ištiesti kepimo popieriumi. Ant jo sudėti pusę tešlos, ant viršaus išlyginti įdarą ir sudėti likusią tešlą.
Kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min., kol paviršius gražiai pagels.
Pyragą atvėsinti ir supjaustyti gabalėliais.

Skonis: 8/10

Pagrinde dėl to, jog nesu džiovintų slyvų megėja.
Man tikrai patiko trupiniai. Jie nėra per saldūs, maloniai traškūs, bet kai kuriose vietose pasitaikančios slyvos man malonumo mažai teikė.
Ir visgi, jeigu kažkas nusprestų pasigaminti šiuos kvadratėlius, tai siūlyčiau pakaitinus slyvas/figas jas kartu su likusiu vandeniu sutrinti į vienalytę masę ir ja aptepti tešlą. Skonis vientisesnis bus.

Reklama
Migdolų ir džiovintų slyvų kvadratėliai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s