Kopūstų sriuba

Jaučiuosi visiškai nusivariusi nuo kojų.
Ir jokių įmantrių patiekalų kol kas nesinori. Gaminti.
Valgyti. Gal. Gaminti, ne.
Todėl grįžus namo ir mąstant ką pasigaminti, pirmoji mintis – sriuba. Pati paprasčiausia sriuba.

Kad ir kaip gal būtų keista, aš dar nesu pati darius kopūstų sriubos. Ir cepelinų. Ir virtinukų.

Kopūstų sriuba
Šaltinis: Virtuvės paslaptys 2009 nr 1

1/4 kopūsto
1 1/2 l vištienos sultinio
2 valg. š. aliejaus
svogūnas
morka
bulvė
prieskonių
stiklinė grietinėlės
svogūnų laiškų ir duonos skrudintų kubelių ( pasirinktinai )

Kopūstą supjaustyti, sudėti į sultinį ir virti kelias minutes.
Sudėti keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepintus svogūną, morką ir bulvę, suberti prieskonius ir virti, kol daržovės suminkštės.
Įmaišyti grietinėlę ir dar truputį pavirti.
Patiekti su pjaustytais svogūnų laiškais ir duonos kubeliais.

Skonis: 9.5/10

Paprasta, skani, soti. Tradicinė kopūstų sriuba.
Sultinį dariau su sultinio kubeliais ( ajajai…), todėl skonis buvo ganėtinai ryškus ir neblankus + pati įdėjau dar ir savų prieskonių.
Spėju, kad kopūstų sriuba aš jau turiu.

Reklama
Kopūstų sriuba

3 komentarai “Kopūstų sriuba

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s