Obuolių tart’as.

Aš turiu tiek daug skirtingų obuolių pyragų receptų, kuriuos tikrai norėčiau išbandyti, jog dažnai kyla mintis, obuolių pyragams sukurti atskirą skyrių.

Bet, kadangi šiame tinklapyje šiandien atsiranda pats pirmas pyragas/tart’as, tai kol kas galima apsieiti ir be to.

Paprasčiausias obuolių tart’as
Simplest apple tart

1 stiklinė miltų
1/2 arb. š. cukraus
1/8 arb. š. druskos
6 valg. š.  sviesto ( apie 85 g )
3 1/2 valg. š. šalto vandens

apie 1 kg obuolių
2 valg. š. ištirpinto sviesto
5 valg. š. cukraus ( naudojau žymiai mažiau )

1/2 stiklinės cukraus

Sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti 2 valg. š. sviesto ir mikseriu išsukti tešlą, kol susiformuos trupiniai. Sudėti likusį sviestą ir sukti, kol dydžiausi tešlos gabaliukais bus didelių žirnių dydžio.
Apšlakstant vandeniu pradėti minkyti tešlą, kol ji taps vienalytė ir bus galima nesunkiai suformuoti rutulį. Suplotį diską, apvynioti plėvele ir bent jau 30 min., dėti į šaldytuvą.
Išimti, leisti truputėli sušilti. Ant legvai miltais pabarstyto stalviršio kočioti iškočioti tešlą į maždaug 35 cm skersmens apskritimą. Atsargiai sausu konditeriniu šepetėliu nuvalyti miltų perteklių ir įtiesti tešlą į riebalais išteptą formą.
Obuolius nulupti ( bet odeles neišmesti ),perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti griežinėliais. Viską sudėti ant tešlos į formą.
Tešlos perteklių, užlenkti ant obuolių ( panašiai kaip galette ).
Visą tartą ir obuolius aptepti tirpdytu sviestu ir apibarstyti kristalizuotu cukrumi.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol obuoliai suminkštės, o tešla taps tamsiai auksinio atspalvio, apie 45 min. Kas 15 min., tartą pasukioti.

Obuolių odeles užbarstyti cukrumi, supilti vandens, kad apsemtų ir virinti viską apie 25 min.
Perkošti.

Iškepus tart’ui leisti jam 15 min. ataušti ir lengvai aptepti sirupu.
Patiekti.

Skonis: 9/10

Man asmeniškai tešla pasirodė kiek kaprizinga, taigi aš turėjau kiek bėdų su ja. Ir neišsikočiojo ji man į tokį didelį apskritimą, mat nuolatos visur trūkinėjo.
Dar aš neturėjau laiko paruošti sirupui.
Taigi, valgiau patį paprasčiausią obuolių tart’ą, kuris tikrai buvo neblogas.
Tešlos neperdaugiausia, obuoliai dominuoja. Pats tartas atrodo gana išvaizdžiai ir skoniu yra labai lengvas ( nes plonas).
Taip.

Advertisements
Obuolių tart’as.

2 komentarai “Obuolių tart’as.

  1. Sveika,

    Aš trumpai ir kukliai 🙂

    CityOut.lt portalo maisto skiltis turi naują rubriką “Receptų turgus” – kas savaitę sudarome geriausių/įdomiausių/skaniausių lietuviškai rašančių blogerių išspausdintų receptų surinktuką 🙂

    Šios savaitės tema – pyragai, pyragėliai, keksai r t.t. Norėčiau įtraukti šį receptą ir baltojo šokolado brownies, tad noriu atsiklausti, ar sutiktum 🙂 Tokiu atveju aš įdėčiau nuotrauką, nurodyčiau tavo autorystę ir uždėčiau aktyvuotą link’ą tiesiai į receptą. Kaip manai?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s