Baltojo šokolado keksas su džiovintais vaisiais.


Judinamės, judinamės.
Šiaip ne taip, einame į priekį.
Gaminu, kas suplanuota. Ir taip į priekį, į priekį. Nesvarbu, kad jau atsirado nauji dokumentai, kur tų receptų dar daugiau.
Užeinant į tastespotting, visada sau sakau, kad pasistengsiu nieko neišsaugoti.
Bet štai atsiranda koks nors naujas receptas, kurį peržvelgus galvoje atsiranda mintis : ‘mm… tai kažkas naujo, to aš dar neturiu’. Save, ir štai.
Ir štai, viskas kaupiasi ir kaupiasi..

Pasirinkimas didelis bus. Per daug didelis.

Baltojo šokolado keksas su džiovintais vaisiais
White chocolate with dried fruits cake

60 g baltojo šokolado
2 valg. š. pieno
200 g miltų ( self-rising )
2/3 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
180 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
4 kiaušiniai
1 valg. š. citrinos sulčių
80 g džiovintų spanguolių
80 g džiovintų abrikosų, susmulkintų

Orkaitė – 160C. Riebalais ištepti 18×8 cm kekso formą ir ją iškloti kepimo popieriumi.
Pieną ir baltąjį šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Atidėti.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Sukant supilti baltojo šokolado masę, įmušti kiaušinius ir viską išsukti iki vienalytės masės.
Įmaišyti miltų, druskos ir kepimo miltelių mišinį.
Galų gale įmaišyti citrinų sultis, spanguoles ir abrikosus. Išmaišyti.
Masę sudėti į formą, išlyginti paviršių ir kepti apie 50 min.

Skonis: 8.5/10

Keksas neblogas. Nėra per daug sausas, bet tikrai nėra ir drėgnas. Manyčiau viena iš tinkamiausių kekso tekstūrų.
Spanguolės ir abrikosai keksą iš karto paįvairina ir suteikia kažkokių kabliukų.
Bet žinote, kartais būna, kad nors keksas pavyksta ir neblogai, ir pati lieki juo visai patenkinta… jis tiesiog nėra niekuom ypatingas.
Skanus keksas su džiovintomis spanguolėmis ( mat jos jaučiasi daug ryškiau, negu abrikosai ), ir tiek.

Advertisements
Baltojo šokolado keksas su džiovintais vaisiais.

2 komentarai “Baltojo šokolado keksas su džiovintais vaisiais.

  1. pas tave pastebėjau visi receptai atrodo tikrai gan gerai, bet paskutinėje pastraipoje vis randi kažką negero, kas gali kažkiek atbaidyti norinčius gaminti 🙂 nepyk, čia mano nuomonė 🙂 nes man atrodo, kad tikrai skanu, bet ta paskutinė pastraipa… 😀

  2. Diana sako:

    Gali būti.
    Bet aš manau, kad tai netgi yra pliusas. Mat patiekalas kartais atrodo tikrai gerai, o jo skonis nebūna toks geras, kaip išvaizda.
    Jeigu skonio nekomentuosiu, tai gal daugelis būtų ir tuo varškės bei manų apkepu susigundę.
    O vertinimas ir komentarai, neleidžia apsigauti.
    Ypatingai, jei gaminama ne tik sau ).

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s