Aš jau buvau viską susiplanavus, kaip, kada ir ką darysiu.
Eidama namo nusprendžiau, kad nieko nenoriu. Nieko gaminti, nieko daryti, ir iš viso šiandien nieko bendro su maistu turėti. Neėjau į parduotuvę.
Atėjus namo, po kiek laiko nusprendžiau, kad galbūt noriu ką nors padaryti.
Atsiverčiau receptą. Vieną, antrą. Uždariau. Vėl atsidariau. Paskaičiau, pažiūrėjau.
Galvojau, daryti ar ne.
Daryti.
Taip. Daryti.
Mano šiandieniniai maisto planai nuėjo šuniui ant uodegos ( atidėjau juos artimiausiam laikui ), bet užtat aš irgi ne tuščiomis.
Oi, kaip netuščiomis. )
Kavos skonio biscotti su šokolado gabaliukais
Chocolate Chip and Coffee Biscotti
355 g miltų
200 g cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cinamono
1/4 arb. š. druskos
2 valg. š. tamsios kavos miltelių
170 g šokolado gabaliukų
2 valg. š. augalinio aliejaus
2 arb. š. vanilės ekstrakto
3 dideli kiaušiniai
Orkaitė – 180C.
Skardą ištiesti kepimo popieriumi.
Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, druską, kavą ir šokoladą.
Atskirame inde sumaišyti aliejų, vanilę ir kiaušinius. Išplakti.
Sumaišyti sausus ingredientus su kiaušinių mase. Rankomis suminkyti tešlą.
Padalinti į dvi dalis ir rankomis suformuoti du kepaliukus, skirtinguose skardos galuose, nes kepdami jie padidės.
Kepti 35 min. Ištraukti, 5 min. ataušinti, teptuku lengvai aptepti vandeniu, leisti dar ataušti 5 min. ir supjaustyti riekelėmis.
Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160C.
Sudėti biskočius šalia ir džiovinti orkaitėje 10 min. Apversti ir kitą pusę džiovinti dar 10 min.
Ištraukti ir ataušinti.
Skonis: 10/10
Saldūs, ir šokolado kvapas ganėtinai stiprus. Bet likau rezultatu patenkinta, ir prikibti kaip ir neturiu ko.
Biskočiai gaminasi ganėtinai tvarkingai ir be jokių kuriozų. Išeina saldūs, tvirti ir traškūs.
Viskas puiku )
nesu niekada šokoladinių biskočių kepusi, suintrigavo, reiks pabandyti….
patarimas dėl džiovinimo, kad nereiktų vartyti. dedu ant grotelių, įjungiu orkaitės kaitinimą iš viršaus ir apačios. džiovinu 15 minučių.
o tie tamsios kavos milteliai, tai ta prasme paprasta kava? ar tirpi? ar kaip?
Pati paprasčiausia kava )
Oi, kaip netuščiomis 😀 Tikrai! Skaniai tie šokolado gabalėliai žiūrisi, niam niam 🙂
Ir noriu Egidijai už patarimą ir aš padėkoti 😉 “Elementaru, Vatsonai“, bet va niekad šitaip nebuvau sugalvojus 😀
Diana, čia vėl Eglė 🙂 Noriu pasiteiraut ar galima tavo sausainius ir nuotruką pasiskolint receptų turgui? Kaip anąkart?
http://www.cityout.lt/Maistas/articles/Receptu_turgus_pyragai_pyrageliai
Be abejo )
[…] ne originalus receptas, o viena iš daugyyybės šių džiūvėsėlių variacijų. gaminant remtasi šiuo receptu, tik aš truputėlį […]
susizavejau receptu ir nusprendziau pirma karta iskepti biscotti! visko emiau puse normos ir norejau pasiteirauti, kokios konsistencijos turetu buti tesla? atrodo, jog manoji gavosi per skysta, idejau dar ~sauksta miltu ir bandziau formuoti kepaliuka, bet gavosi blynas 🙂 galimi variantai, kodel kazkas gavosi ne taip?
Deja.
O kaip su kiaušiniais?
Iš viso, aš stebiuosi, kad kažkas įvyko ne taip, mat skystų produktų čia vienetai. /
visko dejau puse normos. na, bet kokiu atveju, dabar jau galiu pasakyti, jog skonis del to blyno tikrai (speju, nes neteko ragauti kitokio varianto) nepakito. o dar kai biscotti valgomi geriant cappuccino su bailey’s likeriu . . 🙂
aciu uz recepta !
Bent jau tiek gerai )
Visada prašom )