Makaronai su mėsos padažu.

Makaronai su mėsos padažu
Šaltinis: ‘Greitai, lengvai, skaniai’

1 svogūnas
1 skiltelė česnako
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 morka
1 saliero šaknis
250 g pomidorų
300 g jautienos faršo
1/2 arb. š. saldžiųjų paprikų miltelių
4 lapeliai šviežių/ 1 arb. š. džiovintų bazilikų
1/2 stiklinės mėsos sultinio
2 valg. š. pomidorų tyrės
1/2 stiklinės raudonojo vyno
tarkuoto parmezano
druskos, juodųjų pipirų
400 g makaronų ( vermišelių/juostinių makaronų )

Svogūną ir česnaką susmulkinti. Nuskusti morką, nulupti salierą ir supjaustyti kubeliais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę ir padalinti į 4 dalis.
Į įkaitintą aliejų suberti visas daržoves ( išskyrus pomidorus ) ir troškinti ant silpnos ugnies. Sudėti faršą ir apkepti. Į puodą suberti prieskoninius žalumynus, prieskinius, pakepti dar kelias minutes. Supilti mėsos sultinį.
Sudėti pomidorus ir pomidorų tyrę. Užvirinti ir uždengus troškinti ant silpnos ugnies 45 min. Supilti vyną ir dar patroškinti 10 min.
Išvirti makaronus.
Makaronus sudėti į lėkštes, apipilti paruoštu padažu ir apibarstyti tarkuotu parmezanu.

Skonis: 8.5/10

Makaronų mylėtojas sako, kad viskas kaip ir tvarkoj, bet gaminant mieliau morkas ir salierus sutarkuočiau, nes minkšti makaronai, minkšta mėsa, ir šiaip gomurį glostanti švelni maisto tekstūra sunkiai derėjo dar su kiek traškiom daržovėm.

Advertisements
Makaronai su mėsos padažu.

Vienas komentaras “Makaronai su mėsos padažu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s