Lazanija. Apvalus 10.

Nemėgstu daryti lazaniją. Mėgstu lazaniją, kaip ir kitus makaronų patiekalus, bet nuoširdžiai nemėgstu jos daryti.
Išskyrus mane, jos namie daugiau niekas nedaro.
Kiek esu darius lazaniją… o tai buvo netgi 2 kartai (!), ji visada užima daug laiko… ir daug indų.
Ilgas laiko leidimas virtuvėje, per greitai besikaupiantys indai ir vyraujanti netvarka, t.y. būtent tai, kas dažnai mane greitai pradeda erzinti.
Lazanijos darymas mane erzina. Juk taip negalima.

Skirtingai nuo manęs, mano jaunesnioji sesuo neypatingai mėgsta naujoves.
Kadangi ji neypatingai mėgsta naujoves, tai ji būna retas, mano patiekalų, valgytojas. Labai retas. O dar rečiau ji tai valgo vėl.

Kas šiandien pietums? Lazanija.
Aš žinojau, kad ją per išeigines darysiu, dar prieš savaitę. Štai taip su tuo planavimu.

Lazanija su vištiena ir pievagrybiais
Chicken and mushroom lasagna

300 g plonai pjaustytų rudųjų pievagrybių
3 česnako skiltelės, išspaustos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
5 valg. š. nesūdyto sviesto
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno
1/2 keptos vištos ( naudojau maždaug 400-500 g filė )
3 1/2 stiklinės pieno
1/4 stiklinės miltų
2-3 arb. š. čiobrelių ( šviežių )
3/4 stiklinės tarkuoto ‘Parmigiano – Reggiano’ ( keiskit savo nuožiūra)
1/2 stiklinės rikotos sūrio
12 lazanijos lakštų
1 1/2 stiklinės tarkuoto ‘Gruyere’

Orkaitė – 210C.
Pievagrybius, česnakus, 1/4 arb. š. druskos, 1/8 arb. š. pipirų kepti aliejuje ir 1 valg. š. sviesto ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišant, kol grybai suminkštės ( apie 3 min. ).Supilti vyną ir dar kaitinti apie 2 min. Grybus sumaišyti su vištiena ir atidėti į šalį.
Pieną užvirinti. Likusius 4 valg. š. sviesto ištirpinti prikaistuvyje ant vidutinės-silpnos ugnies.  Po truputį, greitai maišant tirpintą sviestą, sijoti miltus, ir kepti apie 3 min.
Plona srovele, nuolat maišant, į sviesto ir miltų mišinį supilti karštą pieną. Sudėti čiobrelius, 3/4 arb. š. druskos, 1/2 arb. š. pipirų ir retkarčiais pamaišant viską virinti, kol padažas sutirštės ( apie 5-6 min. ). Nuimti nuo ugnies. 1 stiklinę padažo atidėti, o į likusį įmaišyti rikotos ir Parmigiano Reggiano sūrį. Šį padažą sumaišyti su vištiena ir grybais.
Pusę atidėto padažo supilti į formą, kad gražiai padengtų visą dugną. Sudėti ant padažo 3 lazanijos lakštus, lengvai paspausti. Ant lakštų sudėti 1/3 vištienos ir grybų įdaro, bei užbarstyti 1/4 dalį Gruyere sūrio. Taip padaryti dar 2 sluoksnius.
Viską uždengti likusiais 3 lazanijos lakštais, juos apipilti likusiu atidėtu padažu ir užbarstyti likusį Gruyere. Viską uždengti folija ir dėti 30 min., į orkaitę kepti ant vidutinio įtvaro.
Foliją nuimti ir dar 15 min. kepti, kol viršus taps rusvas. Išimti, leisti lazanijai 10 min. pastovėti ir patiekti.

Skonis: 10/10

O taip. Ji yra tikras apvalus 10.
Skonis – puikus. Nors ir naudojau paprastus pievagrybius, kurie kaip taisyklė nėra tokie aromatingi, kaip rudieji, bet jų skonis puikiai čia atsiskleidė. Net ir patys viršutiniai lazanijos lakštai išliko minkšti ir nesukietėję, kas man iki šiol visada nutikdavo. Įdaras – kreminis. Makaronai – minkšti ir švelnūs. Suderinamumas irgi puikus.
Sesuo pasakė, kad geriau būti ir negali. Sesuo taip pasakė.

Reklama
Lazanija. Apvalus 10.

8 komentarai “Lazanija. Apvalus 10.

  1. Viktorija sako:

    Nors turiu savo dievišką tradicinės lazanijos receptą, bet labai suviliojot išbandyti šitą! Sakykit, kur Lietuvoje galima nusipirkti ‘Gruyere’ sūrio? Arba kuo pakeisti? Dėkinga.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s