Semifreddo.

Šiandien išsisaugojau tookią krūva receptų, kad ir pačiai neramu pasidarė.
Eilinį kartą.

Pagrinde saldumynai. Neramu.
Eilinį kartą.

Galėčiau viską traktuoti kaip : ‘Diana, puiku, juk didelis pasirinkimas bus’.
Ne tada, kai išbandyti norisi viską.

Lazdyno riešutų semifreddo su karamele
Hazelnut Semifreddo with caramel sauce

Riešutams:
480 g lazdyno riešutų
1 stiklinė cukraus
1/4 stiklinės vandens

Semifreddo:
1 vanilės ankštis
1/4 stiklinės cukraus
4 dideli kiaušiniai, atskirti
2 stiklinės plakamosios grietinėlės
druskos

Karamelės padažui:
1 stiklinė cukraus
6 valg. š. sviesto
1/2 stiklinės plakamosios grietinėlės

Lazdyno riešutus 4-5 min. skrudinti iki 210C įkaitintoje orkaitėje. Trinant rankšluosčiu, pašalinti kaip galima daugiau odelių.
Apie 120 g lazdyno riešutų sukapoti ir atidėti į šalį.
Cukrų ir vandenį kaitinti ant vidutinės – aukštos ugnies.  Kai vanduo išgaruos, cukrus pradės tirpti ir karamelizuotis. Kai galutinai ištirps, sudėti likusius nesmulkintus lazdyno riešutus, viską gerai išmaišyti, Kai karamelė taps tamsios spalvos nuimti viską nuo ugnies ir iškrėsti ant folijos. Palikti ataušti.
Ataušusį griliažą susmulkinti.

Semifreddo pasiruošti 2 nedideles kekso formeles. Iškloti jas kepimo popieriumi/maistine plėvele.
Ant dugno suberti smulkintus lazdyno riešutus.

Išskobti vanilės minkštimą. Išplakti vanilės minkštimą, trynius ir cukrų iki pabalusios masės.
Kitame dubenyje išplakti grietinėlę iki purios masės.
Dar kitame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

Į trynius sudėti karamelizuotus lazdyno riešutus, grietinėlę ir atsargiai įmaišyti baltymus. Viską sukrėsti į formą ant smulkintų lazdyno riešutų, uždengti maistinė plevele ir dėti į šaldiklį sušalti.
Patiekiant iškrėsti semifreddo ant lėkštės, ir pjaustyti kaip keksą riekelėmis. Taip pat galima semifreddo užšaldyti tiesiog uždaromam inde ir patiekti kaip ledus.

Padažui sudėti cukrų į prikaistuvį ir kaitinti ant vidutinės – aukštos ugnies. Pradėjus jam tirpti, pamaišyti. Kai pradės virti, nustoti maišyti. Kai cukrus taps tamsios gintaro spalvos sudėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps.
Ištirpus sviestui prikaistuvį nuimti nuo ugnies ir maišant supilti grietinėlę. Nieko baisaus, jei kremas staiga taps neglotnus, ir iš viso susisuks į gumulėlius, tiesiog kurį laiką pamaišykite iki vientisos konsistencijos. Perpilti į kitą indelį ir ataušinti iki kambario temperatūros.
Laikyti šaldytuve. Prieš patiekiant – pašildyti.

Skonis: 10/10

Likau labai patenkinta. Semifreddo gaunasi švelnaus skonio, su lazdyno riešutų gabaliukais. Ledai su riešutais, kitaip tariant. Nėra per daug saldūs, bet yra švelnaus ir neįkyraus skonio.
Karamelė beabejo yra saldi, todėl prie ne per saldžiausio semifreddo ji puikiai tinka.

Reklama
Semifreddo.

8 komentarai “Semifreddo.

  1. Aš kažką panašaus Kalėdoms gaminau. Buvo labai skanu, net pasimiršo, kad su žaliais kiaušiniais. Gaila, kad nenufotografavau ir dar kažkur nukišau receptą 😀
    Kitoms Kalėdoms reiks šitą išbandyti

  2. akimirka sako:

    Sveika,
    Sian dariau siuos ledus, atskirai suplakiau trynius su cukrumi, kitame baltymus su ziups, druska, dar kitame grietinele, kai sudejau grietinele i trynius, karamelizuotus riesutus, ir atsargiai imaisiau baltymus, kazkaip sutrauke viska ir atsirado daug skyscio, tai pridengiau ranka ir ispyliau ta skysti, jo buvo labai daug. Mase idejau i saldikli, ziuresim jas bus.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s