Ranch Rugelach

Bandelės, bandelės, bandelės. Bandelės yra gerai, right?

-Kokie pliusai, kai tu pastorėji?
-Na… tu žinai, kad bent jau gerai pavalgei ir maistas skanus buvo.
-O jei maistas nebuvo skanus?
-Tada tu tiesiog nevykėlis.

Taigi, jeigu storėjančių yra, tai aš jums linkiu storėti tiktai nuo pačio skaniausio maisto.
( Koks palinkėjimas, prisitrėkšt).

O bandelės yra geras maistas.
T.y. skanus maistas.

Nors, šiomis karštomis dienomis valgyti bandeles tai man kažkokia nuodėmė atrodo.

Jie jas pavadino tiesiog Ranch Rugelach. O kaip man pavadinti? Mielinės bandelės su šokoladu ir riešutais? O jei ten yra dar džemas, cukraus ir cinamono mišinys bei razinos?
Garantuotai tokio pavadinimo parduotuvėje nerašytų. Būtų tai kažkas panašaus į ‘Bandelė ‘Suktinukas“ arba ‘Bandelė ‘Skanumėlis“.

Vieniems tai skanumėlis, kitiems tai skanumėlis kvadratu, tretiems jokio skanumėlio nėra.

Mielinės bandelės su džemu, šokoladu, razinomis ir riešutais
Ranch Rugelach

24 keksiuko ( didelio ) dydžio bandelėms:

Tešlai:
2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės aliejaus
1/2 stiklinės cukraus
1 pakuotė ( 7 g ) džiovintų mielių
4 1/2 stiklinės miltų + papildomai stalviršio pabarstymui
1/2 arb. š. kepimo miltelių (pamiršau)
1/2 arb. š. sodos (pamiršau)
1/2 arb. š. druskos (pamiršau)

Įdarui:
1/3 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės rudojo cukraus
2 arb. š. cinamono
1 stiklinė želės (?)/džemo
6 valg. š. sūdyto sviesto, tirpinto
1 stiklinė smulkintų graikinių riešutų
2/3 stiklinės smulkinto juodojo šokolado
2/3 stiklinės džiovintų serbentų/razinų

Glajui:
3 valg. š. minkšto sviesto
90 g kreminio sūrio, kambario temperatūros
3/4 stiklinės cukraus pudros
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
1/4 stiklinės pieno, apytiksliai

Tešlai sumaišyti pieną, aliejų ir cukrų. Kaitinti, kol beveik užvirs. Nuimti nuo ugnies ir aušinti 45-60 min.
Kol mišinys dar šiltas sudėti mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti 1-2 minutes prieš sudedant miltus. Sudėti 4 stiklines miltų, paminkyti tešlą, uždengti ir palikti šiltoje vietoje kilti 1 h.
Sudėti kepimo miltelius, sodą, druską, likusius miltus ir išminkyti tešlą. Tešlą naudoti iš karto arba uždengti ir dėti į šaldytuvą ( kelioms dienoms ), kol tešla bus panaudota.
Kočiojimui tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti kiek galima plonesnį stačiakampį.
Keksiukų formą patepti riebalais ( aplinkui įdubas taip pat ).

Įdarui sumaišyti cukrų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Atidėti.
Iškočiotą tešlą aptepti puse kiekio džemo. Džemą apšlakstyti 3 valg. š. tirpinto sviesto. Apibarstyti 1/4 stiklinės cukraus mišinio ir tolygiai paskirstyti 1/2 visų riešutų, 1/2 šokolado ir 1/2 džiovintų vaisių.
Tešlą susukti ir padalinti į 12 lygių dalių. Bandeles, susukimu į viršų sudėti į keksiukų formeles ir viską apibarstyti 1 valg. š. cukraus mišinio. Palikti 20-30 min. pakilti.

Viską pakartoti su kita tešlos dalimi.

Orkaitė – 180C.
Bandeles kepti 15-20 min., kol taps gražaus auksinio atspalvio.
Ataušinti.

Glajui sumaišyti visus glajui skirtus ingredientus. Ataušusias bandeles apšlakstyti glajumi ir galima skanauti )

Skonis: 10/10

Į pardavimą, į pardavimą. Į pardavimą… MAN 🙂
Jos tikrai puikios. Ši mielinė tešla man pasirodė viena ( pati! ) sėkmingiausia, kurią aš kada nors dariau. Tokia minkšta, tokia skani. Puiku.
Įdaras tikrai labai turtingas. Kai kuriems jos netgi gali pasirodyti kiek per saldžios. Bet ne man. Ne mano draugam.
Beabejo, glajus čia reikalingas, viską kaip mat pagyvina, viską kaip mat sujungia.

Jeigu esate bandelių megėjas, šios bandelės tikrai turėtų keliauti kur nors į ‘bandeles kurias norite išbandyti’ sąrašo viršų.

Reklama
Ranch Rugelach

4 komentarai “Ranch Rugelach

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s