Sviestiniai suktinukai.

Sviestiniai suktinukai
Šaltinis: neįsivaizduoju. Pardon.

115 g sviesto
100 g cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 didelis kiaušinio baltymas
1/2 arb. š. druskos
1 1/2 stiklinės miltų + 2 valg. š. miltų

Sviestą su cukrum išplakti iki purumo. Sudėti vanilę, baltymą ir išplakti.
Sumažinus plakimo greitį sudėti druską ir miltus. Iš tešlos suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti bent jau 1 h į šaldytuvą.
Orkaitė – 180C.
Tešlą padalinti į 2-2.5 cm skermens rutuliukus. Iš kiekvieno ‘išvolioti’ 15 cm ilgio lazdelę, perlekti lengvai per pusę ir galus susukti 3 kartus. Suktinukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti 13-15 min., iki auksinio atspalvio. Ataušinti ant grotelių.

Skonis: 9/10

Vertinti labai ir nėra ką, juk tai patys standartiškiausi sausainiai, iš pačios standartiškiausios sausainių tešlos, kurie ( standartiškiausiai? ) yra labiausiai mėgiami mano namiškių.
Jie pasiruošę įmantrius sausainius iškeisti į šiuos. Visados. Per amžius.
Tešla neproblemiška, visks puikiai pasigamina, puikiai formuojasi ir kepasi. Sausainiai, beabejo… trapios tešlos ( vat tai siurprizas!). Saldūs, traškūs ir lengvai kvepiantys vanile.
Paprastumas. Pats elementariausias. Pats standartiškiausias paprastumas.

Reklama
Sviestiniai suktinukai.

4 komentarai “Sviestiniai suktinukai.

  1. ha ha ha. visos tos šeimos tokios – maniškiai irgi bet kokius sausainius iškeistų.. tik ne į sviestinius (nors tie irgi close second), o į plikytinius. et, jokios galimybės pasireikšti manajam kūrybiškumui ir naujovių paieškoms 😀

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s