Tiramisu.

Tiramisu. Tiramisu. Tiramisu.
Visada pasiruošusi pradėti jį gaminti. Vos jį užbaigiu.
Visada pasiruošusi jį valgyti. Beveik visada ( išimčių juk visada būna ).

Jei rimtai, tai asmeniškai man, visada tenka nusiteikti daryti tiramisu.
Nusiteikti kepti sausainius, nusiteikti daryti tuos ‘mirkalus’ ir taip toliau. Nusiteikti išlaižyti indą, kuriame buvo kremas.

Žodžiu, nusiteikti.
O jei aš nenusiteikiu, tai tas procesas mane pradeda erzinti, po to – pikdyti.

Bet mes juk ne apie tai.
Mes apie nuostabųjį tiramisu. Taip, tiramisu.

Raktinis žodis.

Tiramisu
Tiramisu

6 porcijoms:

Tiramisu:
500 g maskarponės
4 kiaušinių baltymai
250 ml stiprios espresso, ataušintos
185 ml Marsala vyno
Patiekimui: kakavos, šokolado drožlių

Savoiardi sausainiams:
4 kiaušiniai, atskirti
150 g cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
110 g miltų
cukraus pudros apibarstymui

Zabaglione kremui:
4 kiaušinių tryniai
100 g cukraus
80 ml marsalos vyno

Paruošiame sausainius. Orkaitė – 180C.
Kiaušinių trynius išplakame su 55 g cukraus, vanile kol masė pabals ir taps kreminė.
Kitame dubenyje plakti kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Plakant palaipsniui supilti likusį cukrų ir plakti iki standžių putų.
Atsargiai įmaišyti baltymus į trynių masę.
Persijoti miltus į kiaušinius ir atsargiai įmaišyti.
Tešlą sukrėsti į konditerinį švirkštą ir ant sviestu pateptos/kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti 7 cm ilgio ‘pirštelius’. Apibarstyti cukrum ir kepti apie 15 min., iki gražaus auksinio atspalvio.
Ataušinti ant grotelių.
Išeina apie 40 sausainių, uždarytus galima laikyti savaitę.

Zabaglionei, kiaušinių trynius ir cukrų maišyti virš verdančio vandens pastatytame dubenyje, kol masė pabals. Įmaišyti Marsalos vyną ir dar maišyti apie 10 min., kol masės tūris padidės dvigubai, ir masė taps ganėtinai kreminės konsistencijos.

Maskarponę išplakti iki vientisos masės. Sudėti zabaglionės masę ir išmaišyti.
Kitame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į maskarponės masę.

Espresso ir marsalą sumaišyti. Sausainius mirkyti mišinyje ir dėti į 6 stiklinių dugną. Ant viršaus uždėti kremo. Tai pakartoti dar 2 kartus.

Dėti į šaldytuvą 3 valandom arba nakčiai. Patiekti su kakavos milteliais ir šokolado drožlėm.

Skonis: 8.5/10

Taip, beabejo, tai tiramisu, bet laukiau aš kažko įspūdingesnio.
Prie sausainių prisikabinti negaliu, tokios nors ir šiaip imk, ir valgyk.
O vat kremas, tai mano nuomone galėtų būti kiek puresnis ir lengvesnis.

Reklama
Tiramisu.

2 komentarai “Tiramisu.

  1. Diana sako:

    Jeigu mes kalbame apie parduotuvinius, tai kiek prisimenu, jie yra kiek kietoki ir trapūs.
    Šie visiškai netrupa, o su arbata ištirpsta burnoje ir nekramtomi. )

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s