Karameliniai ledai.

Puikiai suvokiant, jog neturiu ledų gaminimo aparato, aš vistiek labai norėjau pasigaminti. Šiuos ledus. Labai labai. Galvojau, padarysiu. Kas gausis, tas.

Sūdyto sviesto karameliniai ledai
Salted Butter Caramel Ice Cream

100 g cukraus
3/4 arb. š. jūros druskos ( ‘fleur de sel’)

500 ml pieno
300 g cukraus
60 g sūdyto sviesto
1/2 arb. š. jūros druskos
250 ml plakamosios grietinėlės
5 dideli kiaušinių tryniai
3/4 arb. š. vanilės ekstrakto

Karamelei supilti 100 g cukraus į prikaistuvį.
Kepimo skardą iškloti silikoniniu kilimėliu, arba patepti augaliniu aliejumi.

Cukrų kaitinti ant vidutinės ugnies, kol jis pradės tirpti. Retkarčiais pamaišant nuolat neištirpusį cukrų nuo kraštų maišyti link vidurio, kur jau bus bepradėjusi tirpti karamelė.
Kaitinti cukrų, kol jis taps tamsios spalvos ir kvepės, tarsi tuoj pridegs.
Nedvejojant įmaišyti druską, išmaišyti, nuimti nuo ugnies ir staigiai karamele išpilti ant silikoninio kilimėlio. Pavartalioti jį vos ne vertikaliai, kad karamelė pasiskleistų kuo plonensiu sluoksniu.
Palikti ataušti.

Paruošti ledus. 1/3 indo pripildyti ledukų ir užpilti maždaug 1 stikline šalto vandens. Ant viršaus uždėti kitą dubenėlį, į jį supilti 250 ml pieno ir ant viršaus uždėti sietelį.
Sudėti 300 g cukraus į dubenį ir ištirpinti kaip buvo aprašyta anksčiau.
Kai karamelė ištirps, nuimti nuo ugnies, įmaišyti sviestą, druską ir maišyti, kol sviestas ištirps. Įmaišyti grietinėlę.
Karamelė gali staigiai sukietėti, bet jums viso labo reikia vėl ją kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant, ir ji išsileis. Įmaišyti 1 stiklinę pieno.
Kiaušinių trynius lengvai išplakti atskirame dubenyje. Į juos maišant įpilti truputį karamelės, išmaišyti ir perpilti atgal į besikaitinančią karamelę. Kaitinti visą masę, kol ji pradės tirštėti.
Naudojant termometrą, galutinė temperatūra turėtų būti apie 71-77C.
Visą masę perpilti per sietelį į pieną. Įmaišyti vanilę ir palikti kuriam laikui šalto vandens vonelėje, retkarčiais pamaišant.
Dėti į šaldytuvą bent jau 8 valandom.
Ledus sudėti į ledų aparatą ir šaldyti pagal instrukcijas.
Karamelę susmulkinti į smulkius gabaliukus. Įmaišyti į ledus. Šaldyti.

Skonis: 9/10

Manyčiau, kad ir be ledų aparato jie tikria neblogai pavyko. Konsistencija netgi labai neprasta ir su šaukštu nesunkiai galima susukti patrauklius rutuliukus.
Ledai yra ryškaus karamelės skonio ir tikrai ganėtinai saldūs. Gal netgi labai saldūs, ko šiuo atveju, kaip minuso neskaityčiau.

Kiti, kas valgė, buvo tiesiog pakerėti.

Šaunu ^_^.

Advertisements
Karameliniai ledai.

2 komentarai “Karameliniai ledai.

  1. Ona sako:

    Aš daug kartų gaminau ledus be aparato ir visai neblogai gaudavosi. 🙂 Nors buvo mintis (ir vis dar yra) jį nusipirkti.
    Va, tik ką pašoviau į šaldiklį saviškius.
    Taviškiai tai laaaaabai skaniai atrodo!;)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s