Šokolado ir bananų tart’as.

Kai aš paprašiau raktinių žodžių, man pasakė, kad ‘bananai ir šokoladas’.

Aš nežinau, ant kiek buvo protinga daryti kažką labai šokoladinio, kai lauke 26 laipsniai.
Kai tart’as pripildytas šokolado yra ilgai nešamas, o po to tokiame karštyje valgomas.
Apie kokį tart’o grožį mes iš viso galima kalbėti?
O jeigu jį sugebėjo dar ir vertikaliai panešioti? 😀

Bet mes žmonės paprasti, valgyti mokam ir aukštoje žolėje be šakučių, ir su šakutėm visi ratu siųsdami formą, kurioje dar buvo pusę pyrago.

Įmantrumas čia stipriai neįsiliejo, bet vistiek, buvo visai gerai. Buvo gerai. Tikrai gerai.

Bananų ir šokolado tart’as
Warm Chocolate and Banana Tart

Tešlai:
1 stiklinė cukraus pudros
1 3/4 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
9 valg. š. sviesto, minkšto
1 didelis kiaušinis

Karamelizuotiems bananams ir razinoms:
1/2 stiklinės razinų
3 valg. š. tamsaus romo
3 valg. š. vandens
2 prinokę bananai
1/2 citrinos
2 valg. š. sviesto
1/2 habanero pipiro ( kaip jau minėjau, mes žmonės paprasti)
4 valg. š. cukraus
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų ( nope!)

Šokolado masei:
150 g pusiau kartaus šokolado
120 g sviesto, padalinto į 8 gabaliukus
1 didelis kiaušinis, kambario temperatūros
3 dideli kiaušinių tryniai, kambario temperatūros
2 valg. š. cukraus

Tešlai išsijoti cukraus pudrą, miltus ir druską. Sviestą sudėti į smulkintuvą ( šiuo atveju, suktuvą ) ir išsukti iki vienalytės masės. Sudėti miltus, įmušti kiaušinį ir išsukti iki vienalytės tešlos.
Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą bent jau 1 valandai.
Riebalais ištepti 23 cm skersmens formą, ir ją iškloti pusę tešlos. Kitą pusę pasilikti kitai paskirčiai.
Orkaitė – 180C.
Ant tešlos užtiesti aliuminio folija, priberti pupelių/žirnių/akmenukų ir kepti taip 10 min.
Foliją su ‘svoriu’ nuimti ir dar kepti 5 min.
Ataušinti.

Razinoms ir karamelizuotiems bananams:
Sumaišyti razinas su romu ir vandeniu. Užvirinti, pavirti 2 min. ir nuimti nuo ugnies. Leisti pastovėti keletą valandų.
Bananus supjaustyti plonais griežinėliais ir apšlakstyti citrinų sultimis.
Sviestą su habanero pipiru ištirpinti prikaistuvyje. Išimti pipirą, kai sviestas pradės ‘burbuliuoti’. Sudėti į sviestą bananus ( nepridėkite per daug ) ir apibarstyti cukrumi.
Kepti, kol jie gražiai paruduoja, apversti ir apkepti kitą pusę.
Pagardinti juodaisiais pipirais, dar pakaitinti 1 minutę ir išimti. Sudėti ant popieriniu rankšluosčiu išklotos skardos ( ką nežinau, ar aš jums rekomenduočiau. Suprantat, karamelė ir popierius. A-a.).

Šokolado sluoksniui:
Bananus sudėti ant iškepto tart’o pagrindo ( palikti 6 griežinėlius dekoravimui) ir sudėti razinas.
Sviestą ir šokoladą ištirpinti atskiruose induose. Leisti jiems ataušti iki 50C temperatūros ( tai svarbu, norint kad šokolado masė būtų graži ir žvilganti).
Lengvai išplakti kiaušinių trynius, kiaušinį ir cukrų. Atsargiai įmaišyti jau iki tinkamos temperatūros ataušusį šokoladą, maišant medine mentele. Kai šokoladas jau įmaišytas, tą patį padaryti ir su sviestu. Kai masė jau taps glotni ir žvilganti, supilti viską ant bananų ir razinų.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 11 min.
Tart’ą galima valgyti iš karto ištraukus iš orkaitės ir prieš tai papuošus likusiais bananų griežinėliais.
Tart’o neatšaldyti.

Skonis: 9/10

Šokolado masė gaunasi labai švelnaus ir šokoladinio skonio. Bananai ir razinos, beabejo duodą ganėtinai nemažai. Tiesiogine to žodžio prasme, jie tikrai praturtiną šį tart’ą.
Tešla irgi puiki. Paklusni, švelniai saldaus skonio ir traški.

Advertisements
Šokolado ir bananų tart’as.

4 komentarai “Šokolado ir bananų tart’as.

  1. Priešpaskutiniame sakinyje klaidelė :> bananai ir šokoladas – viskas kas su šokoladu yra gėris 😉 dėl grožio tikiu, kelionės šiltą dieną yra tikros pyragų išbandytojos 🙂

  2. Diana sako:

    Tikrai gardu 🙂
    Skonio reikalas. Man asmeniškai, naudojant juodą, o ne pienišką šokoladą, su karamelizuotais bananais ir rūgštelėjusiom razinom, tikrai viskas buvo gerai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s