Morkų tortas.

Man ganėtinai neblogai, kai lauke visiškai subjursta oras ir aš galiu ramiai, su pertraukom vos ne pusę dienos skirti lėtam ko nors gaminimui.

Aš tada nesijaučiu kalta, kad be reikalo savo laiką eikvoju.

Yra juk pasiteisinimas : lauke blogas oras. Jeigu praeivius skėčiai apsaugo tik iki pusės, tai patikėkit, pasivaikščiojimui arba kitiems planams lauke, tai tikrai netinkamas metas.

Turint omenyje, kad pas visus žemės gyventojus yra labai skirtingi skoniai, jokio VISIŠKAI vieningo supratimo, kas yra skanu, kas ne, aš vistiek, kiekvieną kartą susivilioju, kai pamatau užrašą ‘the best… ever’. Ir bla bla bla bla.

Visada. Ir noriu išbandyti.
Ne tik juos. Viską.

Morkų tortas
The Best Carrot Cake

1 stiklinė razinų
500 g morkų, tarkuotų ( kad susidarytų 4 stiklinės )
2 stiklinės ( be 2 valg. š. ) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos
1 arb. š. druskos
2 arb. š. cinamono
1 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių
4 dideli kiaušiniai
2 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė rudojo cukraus
1 1/4 stiklinės aliejaus
180 g graikinių riešutų, susmulkintų

Pertepimui:
apie 480-500 g cream cheese, kambario temperatūros
120 g sviesto, kambario temperatūros
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinės persijotos cukraus pudros

Karijų riešutų papuošimui

Orkaitė – 180C.
23 cm skersmens formas ištepti riebalais/iškloti kepimo popieriumi.
Razinas ‘garinti’ virš verdančio vandens ( tai atlikau garų puode ) 10 min. Neuždengti ir palikti.
Morkas nuskusti, sutarkuoti, atidėti reikiamą kiekį.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir kakavą.
Dubenylėje plakti kiaušinius. Plakant supilti vanilę, cukrų ir aliejų. Išplakti iki vienalytės masės.
Plakant mažu greičiu, sudėti miltų masę.
Įmaišyti morkas, razinas ir riešutus.
Tešlą paskirstyti trims formoms ir kepti papločius apie 35-40 min., kol jie iškeps. Išimti, išimti juos iš formos, ataušinti.
Nuo papločių kraštų nuvalyti trupinius ir sudėti juos į šaldiklį ( būtent!) bent jau 1 valandai. Jei norima juos ten palikti kelioms dienoms, tai po valandos suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldiklyje.
Prieš pertepant kremu, papločių ‘atšildyti’ nereikia ( būtent!)

Paplotį dėti apverstą, aptepti kremu, dėti antrą apverstą paplotį, ir vėl aptepti kremu. Uždėti paskutinį apverstą paplotį, aptepti kremu, šonus taip pat aptepti kremu ( kaip jums užteks…). Dėti į šaldytuvą bent jau kelioms valandoms, o geriausia – dienai arba netgi dviem. Patiekti iš karto ištraukus iš šaldytuvo.

Pertepimui: Sviestą ir cream cheese išplakti iki vientisos masės. Plakant lėtai sudėti vanilę, cukrų. Dar kelioms minutėms padidinti mikserio greitį ir plakti kremą. Paruošta.

Skonis: 9/10

Nors stipriai prie šio torto prisikabinti negalėčiau ir taip pat drįsčiau teigti, jog jis labai skanus ( bet gal dar ne ‘The best’ ), bet man jis pasirodė kiek per daug saldus.
Mažinti cukraus kiekį, o gal ir cream cheese kreme mažinčiau cukraus pudros kiekį. Nors visgi ne. Mažinčiau pačiame pyrage.
Išskyrus razinas, kurios visur suteikia nemažai saldumo, tai čia dar ir cukraus kruva privaryta.
Visgi. Visgi. The best aš dar nepagaminau.

Reklama
Morkų tortas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s