Cinamoninis keksas su razinomis ir riešutais

Iš tos serijos, kur ‘pusrytiniai’ keksai.
Tie keksai, kurių tarkim riekelę galima suvalgyti rytais su arbata.
Aš žinau, kad taip galima suvalgyti ir pyrago, ir torto.
Bet tie keksai kitokie. Dažniausiai jie su razinom. Ir mieliniai.

Cinamoninis keksas su razinomis ir riešutais
Cinnamon Raisin Bread with Candied Pecans

tirpinto sviesto
22 g mielių ( naudojau 7 g džiovintų)
1 stiklinė šilto pieno
8 g druskos
90 g medaus
340 g miltų
30 g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
110 g razinų
80 g cukruotų karijų ( naudojau žemės riešutus )
cukraus ir cinamono mišinio

Formą patepti tirpintu sviestu, ‘padengti’ cukraus ir cinamono mišiniu, pertekliu išberti.
Stiklinėje pieno ištirpinti mieles. Sudėti druską, medų.
Kažkiek miltų atidėti, likusius sudėti į pieną. Įmaišyti minkštą sviestą.
Mikseriu su antgaliu tešlai minkyti, sukti tešlą api 8-10 minutes, kol ji taps glotni. Jei reikia, sudėti likusius miltus.
Padėti tešlą šiltoje vietoje pakilti. Apie 1 h.
Į tešlą įminkyti razinas ir riešutus. Palikti uždengtą apie 10 min.
Tešlą padalinti į 2 dalis, kiekvieną išilgai apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje ir perpinti jas tarpusavyje.
Įdėti į formą ir leisti dar pakilti.
Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Išimti, ataušinti.

Skonis: 9/10

Ji puiki. Labai kvapni, traški saldi cinamoninė plutelė, minkštas vidus. Bent jau pirmą dieną.
Taip, vienintelis, ir pats didžiausias minusas, kad keksas ganėtinai greitai kietėja.
T.y. sekančią dieną jis jau garantuotai nebus toks minkštas, kaip buvo, kai ką tik iškeptas.

Advertisements
Cinamoninis keksas su razinomis ir riešutais

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s