Graham crackers.

Juk garantuotai šiuos sausainius galima priskirti prie klasikos.
T.y. ne visai taip.
Prie pačių populiariausių ir tikrai gerai žinomų kepinių.

Taip?
Manyčiau, kad taip.

Ir aš jau seniai galvojau, kad artimiausiu metu reikia išsiaiškinti juos. Bet tas artimiausias metas, dažnai trunka ilgai.

Bet jis ateina. Tikrai ateina.

Grehemo krekeriai (?)
Graham crackers

2 stiklinės miltų
2/3 stiklinės rudojo cukraus
1 arb. š. sodos
3/4 arb. š. druskos
100 g sviesto
1/4 stiklinės medaus
5 valg. š. pieno
2 arb. š. vanilės ekstrakto

Barstymui:
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. cinamono

Į virtuvinį kombainą sudėti miltus, cukrų, sodą ir druską. Sumaišyti.
Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą, ir keletą kartų trumpai ‘pamalti’, kad viskas gerai susimaišytų, ir pradėtų formuotis tešla.
Dubenyje sumaišyti medų, pieną ir vanilę. Sudėti į miltų masę, keletą kartų trumpai ‘pamalti’, kol viskas beveik sulips į tešlą. Ji turi būti minkšta ir lipni.
Maistinę plėvele padengti plonu miltų sluoksniu, sudėti tešlą ant jų, Suformuoti ‘stačiakampį’, maždaug 2.5 cm storio, suvynioti galutinai į plėvelę ir dėti į šaldytuvą bent jau 2 valandom.
Išimti tešlą, padalinti pusiau, pusę dėti atgal į šaldytuvą.
Stalviršį lengvai pabarstyti miltais ir iškočioti tešlą į 0.3 cm storio stačiakampį.
Nelygus kraštus gražiai apipjauti, ir stačiakampį vertikaliai ir horizontaliai supjaustyti į keturkampius.
Sausainius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Dėti į šaldytuvą 30-45 min., arba į šaldiklį 15-20 min.
Taip pat iškočioti bei suformuoti sausainius ir iš likusios tešlos.
Vertikaliai keliaujant, pasižymėti kiekvieno sausainio viduriuką, ir atsargiai dantų krapštuku/šakute, padaryti įdubas ( tik kiaurai tešlos neperdurkit. Jei rimtai, šį punktą nelebai tiksliai suprantu, be to ir pati gamindama apie jį pamiršau).
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15-25 min.

Skonis: 9/10

Sausainiai beabejo yra traškūs. T.y. ne minkštos tešlos.
Dėl medaus ir cinamono, skoniu jie primena meduolius ir kitus kalėdinius kepinius, kas beabejo reiškia, jog maloniausia juos valgyti užsigeriant stikline pieno.
Dar vienas pastebėjimas, kad jie nėra nei labai saldūs, nei per daug saldūs. Saldumas švelnus ir neišsišokantis.

Reklama
Graham crackers.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s