Vištienos ir ryžių sriuba

Paskutiniu metu ( ir jau gana seniai ), kiekvieną kartą pagalvojus apie pietus aš noriu sriubos.
Ateina pietų metas, ir aš sunkiai galiu pagalvoti apie ką nors kitą, išskyrus sriuba.
O taip pas mane nebūdavo.
Aš net vargiai pagalvoju apie pasta, kas iš viso, retas ir nepaaiškinamas reiškinys, bet..
Jei sriuba, tai sriuba.

Vištienos ir ryžių sriuba
Emeril’s Chicken and Rice Soup

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
vištos ( apie 1,5 kg ), be odos ir atskirtos mėsos nuo kaulų
prieskonių mišinio*
1 1/2 stiklinės smulkintų svogūnų
1 stiklinė smulkintų salierų
1 stiklinė tarkuotų morkų
1/2 stiklinės smulkintų svogūnų laiškų
2 valg. š. išspausto česnako
1/4 stiklinės smulkintų petražolių
2 valg. š. smulkintų šviežių bazilikų
2 valg. š. traiškyto rozmarino
4 lauro lapelių
2 stiklinės smulkintų daržovių ( pvz.: cukinija, moliūgas, kopūstas, žirniai)
1 1/2 stiklinės špinatų lapų
žiupsnelis smulkinto aitriojo pipiro
3 l vištienos sultinio
125 g rudųjų ryžių

Prieskonių mišinys:
2 1/2 valg. š. paprikos
2 valg. š. druskos
2 valg. š. česnako miltelių
1 valg. š. juodųjų pipirų
1 valg. š. svogūnų miltelių
1 valg. š. kajeno pipirų
1 valg. š. džiovintų raudonėlių
1 valg. š. džiovintų čiobrelių

Prieskonių mišiniui viską sumaišyti.
Įkaitinti aliejų, vištieną apibarstyti prieskoniais. Vištieną, kaulus ir odą sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti apie 5 min., kol oda ir kaulai paruduos.
Išimti kaulus ir odą.
Sudėti svogūnus, salierus, morkas, svogūnų laiškus, česnaką, petražoles, baziliką, rozmariną ir laurus. Paskaninti prieskoniais ir pakepinti viską apie 4 min.
Sudėti pjaustytas daržoves, špinatus, pipirus, pakepti 1 min. Supilti ryžius, sultinį ir virti ant nestiprios ugnies apie 20 min., kol ryžiai išvirs.
Jei reikia, paskaninti prieskoniais.

Skonis: 9.5/10

Stiprus skonis, dėl prieskonių gausos. Turbūt pirmą kartą, net iš šaldytuvo ją ištraukus ir nuėmus dangtį, buvo jaučiama toks stiprus prieskonių kvapas, kas beabejo reiškia, kad sriuba nėra prėsko skonio.
Daržovių ir kitų ingredientų gausa, žalumynai.
Manyčiau tai ir yra sėkmingos sriubos formulė ).

Reklama
Vištienos ir ryžių sriuba

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s