Blynai.

Ploni blynai su varške
Šaltinis: Blynai ir vafliai

2 kiaušiniai
500 ml miltų
500 ml rūgpienio/kefyro/pasukų
1/2 arb. š. druskos
1 arb. š. valgomosios sodos
4 valg. š. ištirpinto ir atvėsinto sviesto

aliejaus kepimui

Kiaušinių baltymus išplakti iki putų.
Sviestą sumaišyti su kiaušinių tryniais ir supilti rūgpienį.
Sumaišyti miltus, druską ir sodą. Lėtai sukant supilti skystąjį mišinį. Supylus iš karto nustoti maišyti.
Išplaktus baltymus sukrėsti ant tešlos ir atsargiai pamaišyti.
Keptuve patepti aliejumi, įkaitinti. Dėti maždaug po 50 ml tešlos ir kepti nedidelius blynelius iš abiejų pusių.

Skonis: 9/10

Pastebėkite, kad cukraus šiuose blynuose nėra, kas keista, nes nepasakyčiau, kad jie beskoniai. Nepasakyčiau, kad man netgi buvo kilusi mintis, jog čia trūksta cukraus ( matyt todėl, kad be nieko jų nevalgiau )).
Beje, varškės bent jau aš čia ir su žiburių neradau. Matomai atitinkamas pieno produktas turėtų suteikti kažkokį efektą, bet mano neypatingai išlavinti receptoriai tai nelabai pajuto.
Blyneliai visiškai nėra niekuom ypatingi, puikiai tinka tada, kai reikia paprastų, greitai ir šauniai iškepamų blynų ( galbūt, prie kokio įmantraus padažo ). Juk aš, nelabai vykęs blynų ‘kepėjas’ sugebėjau juos iškepti netgi laaabai padoriai. Stebuklingas receptas, ne kitaip.
Privalumas jų tas, kad netgi kepant juos be aliejaus, jie ir kitą, ir dar kitą dieną vis dar išlieka minkšti ir net nemano, rodos, tapti kietais arba guminiais.

Tęsiant visą šią rašliavą aš paminėsiu tai, jog vėliau nusprendžiau iškepti dar vienus blynus. Kadangi tematika ta pati, taigi šekit ir kitą receptą. Labiau vasarišką, beje.

Pagal sumanytojus, tai turėjo būti blynas ( orkaitėje keptas ) su varške ir avietėmis. Bet avietes siūloma pakeisti braškėmis.
Aš jokiai kulinarinei etikai nenusižengiau. Jie juk patys pasiūlė.

Blynas su varške ir avietėmis
Šaltinis: Blynai ir Vafliai

600 ml pieno
200 g varškės
3 kiaušiniai
400 ml miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
2 valg. š. cukraus
1/2 arb. š. druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus

350 g aviečių/smulkintų braškių
cukraus

2 valg. š. sviesto, skardai ištepti

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišant supilti pieną, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pridėti druskos.
Įmaišyti varškę.
Orkaitė – 200C.
Į skardą įdėti sviesto, ištirpinti ir šepetėliu ištepti visą skardą, ypatingai gerai ištepti kraštus.
Supilti tešlą, ant viršaus suberti uogas, apibarstyti cukrumi ir kepti maždaug 30 min.

Skonis: 8/10

Geriausia jį valgyti tą pačią dieną, nes braškės ganėtinai greitai blunka šiuose blynuose.
Nieko ypatingo nepajaučiau, beje varškė irgi visai nestipriai juntama.
Patys paprasčiausi blynai, su braškių gabaliukais.

Reklama
Blynai.

3 komentarai “Blynai.

  1. Simona sako:

    O tai pala, dar kartą – kodėl blynai su varške? :))) Ar jie varškės skonio be varškės ar kaip čia yra? 🙂

  2. Diana sako:

    Nelabai galiu atsakyti į šį klausimą, bet spėju, kad rūgusio pieno produktas tesiog kepant duodą galbūt efektą panašų į varškę. Į varškės blynus.
    Taip, 500 ml ( apie 280 g ).

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s