Bananų, mėlynių ir graikinių riešutų keksas.

Tokia ramuma.
Tos kelios dienos visai kitose vietose viską rodos keičia.

Tos ypatingos akimirkos, kai tu galvoji, kad dėl viso šito verta gyventi, daug ką keičia.
Ypatingos akimirkos padaro tave ypatingu. Bent jau tuo momentu.

Visiškas atitrūkimas nuo to, kas būna kiekviena dieną.
O po to ramuma.
Grįžus ramuma.

Ir krūvos receptų nebaugina.
Aš lėtai lėtai maišau tešlą.

Bananų keksas su mėlynėmis ir graikiniais riešutais
Banana Blueberry Walnut bread

113 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1 sutrintas prinokęs bananas
1 arb. š. vanilės esencijos
1 stiklinė smulkintų skrudintų graikinių riešutų
2 stiklinės + 1 valg. š. miltų
1 arb. š. sodos
1/2 arb. š. druskos
2 stiklinės mėlynių

Sviestą su cukrum išsukti iki purumo.
Sudėti kiaušinius.
Įmaišyti bananus ir vanilės esenciją.
Sudėti miltus, sodą ir druską. Išmaišyti.
Atsargiai sudėti mėlynes ir riešutus.

Kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 40 min.

Skonis: 9/10

Mėlynės galėjo nesusproginėti. Galėjo.
Keksas minkštas, saldus. Priklausomai nuo mėlynių bus ‘mėlyniškai’ saldus arba ‘mėlyniškai’ rūgštelėjęs.
Graikiniai riešutai taip pat puikiai įsimaišo, o bananai tiesiog jaučiami kažkur fone, todėl kitų skonių nenumuša.

Reklama
Bananų, mėlynių ir graikinių riešutų keksas.

Vienas komentaras “Bananų, mėlynių ir graikinių riešutų keksas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s