Konservuotos kriaušės.

Konservuotos kriaušės
Šaltinis: žiemos švenčių stalas

6 kriaušių
1 citrinos sulčių
1 stiklinės cukraus
2-3 valg. š. vanilinio cukraus
2 cinamono lazdelių
kelių gvazdikėlių

Padažui:
200 g juodojo šokolado
100 g grietinėlės
žiupsnelis cinamono
vanilinių ledų ir sezamo sėklų lazdelių

Kriaušes perpjauti per pusę, išskobti sėklas ir apšlakstyti citrinos sultimis. Puode užvirti apie 2 l vandens, suberti cukrų, vanilinį cukrų, sudėti cinamoną ir gvazdikėlius. Virti nuolat maišant, kol užvirs. Tada sudėti kriaušių puseles ir virti apie 7-10 min.
Kriaušes sudėti į stiklainius, užpilti sirupu, kuriame jos virė ir pasterizuoti 10 min. Laikyti šaltai.
Tiekti kriaušes su šokoladiniu padažu, vaniliniais ledais ir sezamų lazdelėmis.
Padažui į indą supilti grietinėlę, sudėti susmulkintą šokoladą, pagardinti cinamonu ir nuolat maišant kaitinti, kol šokoladas ištirps.

Skonis: 9.5/10

Labai jaukus.
Šiaip tikėjausi, kad kriaušės bus stipraus ir nuo citrinos rūgštelėjusio skonio, bet jos buvo švelnios. Gal ir gerai, tokiu būdu, šokolado ir vanilinių ledų skoniai nėra nustelbiami.

Reklama
Konservuotos kriaušės.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s