Slyvos trupiniuose.

Kiekvieną kartą padarius kokį nors, tikrai gerą ‘crumble’, aš tarsi atrandu juos iš naujo, ir savęs klausiu, kodėl aš juos darau taip retai.

Šį kartą tai buvo slyvos trupiniuose. O taip.

Slyva trupiniuose
Šaltinis: Virtuvė 2009 nr. 7

80 g miltų
40 g sviesto
40 g cukraus
1 arb. š. cinamono

300 g slyvų
1 arb. š. sviesto
4 valg. š. medaus
cinamono/meduolių prieskonių
truputis alkoholio
1 valg. š. krakmolo

Iš miltų, sviesto, cukraus ir cinamono suminkyti tešlą, įvynioti į plėvelę ir dėti į šaldiklį.
Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti slyvas. Kepti apie 3 min., sudėti medų, įberti prieskonių.
Pabaigoje įpilti alkoholio ir įmaišyti krakmolą.
Į mažas formeles sudėti slyvų įdarą, apibarstyti trupiniais.
Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje kol pagels viršus.

Skonis: 10/10

Rūgščios slyvos gerokai pasaldintos medum ir pagardintos prieskoniais.
O taip, labai komfortabilus maistas, ypatingai su ledais.

Advertisements
Slyvos trupiniuose.

2 komentarai “Slyvos trupiniuose.

  1. Indrė sako:

    Gaminau ir aš šitą – patiko 🙂 tik tada nesupratau, kad čia tas rumble pyragas ir bambėjau, kad viršutinio sluoksnio mažoka 🙂 tikras gėris, būtinai ir šiemet gaminsiu

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s