Keptos daržovės.

Daržovės su sojų padažu
Šaltinis: Virtuvės paslaptys 2006 nr 4

2 raudonieji svogūnai
saliero šaknis
4 bulvės
4 morkos
nedidelė cukinija
300 g moliūgo
druskos
kvapiųjų ir juodųjų pipirų
aliejaus kepti
2-3 valg. š. sojų padažo

Svogūnus padalyti į 4 dalis, kitas daržoves supjaustyti griežinėliais.
Dideliame keptuve įkaitinti aliejų. Sudėti salierus, bulves ir morkas. Kepti, retkarčiais pavartant, kol suminkštės.
Sudėti likusius daržoves ir kepinti, kol gražiai paruduos. Įpilti šiek tiek vandens ir patroškinti. Pabarstyti druska, prieskoniais, užpilti sojų padažo ir atsargiai išmaišyti.

Skonis: 9/10

Viskas gerai.
Tiesą pasakius, jau kelias dienas, kaip pietums valgau būtent šias daržoves ir dar nenusibodo.
Ypatingo jokio ‘cinkelio’ nėra, bet valgosi jos tikrai puikiai.

Advertisements
Keptos daržovės.

8 komentarai “Keptos daržovės.

  1. suniukas sako:

    Tie, kurie nemoka išsikepti kiaušinienės, tokių puslapių neskaito… Aš atsiprašau už ankstesnį komentarą, tiesiog sunervino jo elementarumas. Jokių įmantresnių prieskonių, padažiuko… Bet gal paprastame – genialumas.

  2. Diana sako:

    Viskas tvarkoj ).
    Genialumo čia nerasta. Beje, panašių receptų yra ne vienas. Tarkim
    štai ir omletas tik ant paskrudintos duonos, valgomas kaip sumuštinis :
    https://spicecoat.wordpress.com/2010/05/07/sumustiniai-su-omletu/

    Kartais šių receptų esmė yra ne patys nurodymai ir įmantrūs prieskoniai, priedai bei dariniai, bet tiesiog priminimas šių pačių elementariausių, greitai pagaminamų patiekalų.
    Prisipažinsiu, pati dažnai apie juos pamirštu. Ir pagaminus tarsi atrandu iš naujo )

  3. suniukas sako:

    Na nežinau, elementaru ir yra elementaru. Kadangi gaminu ne kiekvieną dieną, tik tada kada noriu, ko širdis geidžia ar šiaip paišsidibinėjimui… Ką tik užmarinavau vynuoges:)

  4. Diana sako:

    Nors ir turiu galimybę gaminti ne kiekvieną dieną, bet vistiek gaminu labai dažnai.
    Daug ką išbandyti, daug ką paragauti.
    O ir grįžus namo alkanai, ne visada yra noras gaminti, kas užima laiko.
    Taigi prašau nenustebti, net jeigu ir bus blog’e arbata su cinamonu ( kur net įraše aš išsireiškiu, kad publikacijos neverta, bet tai viso labo priminimas ).

    Vynuogės. Skanaus 😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s